Inici / Notícies
NOTíCIES

La teledetecció, l’impacte del canvi global i big data, entre uns altres al XVIII Congrés TIG

Teledetecció: mètodes i tècniques d’observació de Terra en el segle XXI. Tecnologies de la informació per al diagnòstic i la gestió de les ciutats. Avaluació i impacte del canvi global. Ús del big data i informació estadística georreferenciada en la planificació territorial i TIG working: desenvolupaments tècnics, eines didàctiques i projectes col·laboratius. Aquestes són les cinc línies temàtiques del XVIII Congrés de Tecnologies de la Informació Geogràfica que se celebrarà a València, presidit per Mª José López García, catedràtica de Geografia Física del Departament de Geografia de la Universitat de València.

Aquest congrés busca convertir-se en un fòrum on empreses, institucions i personal científic discutisquen sobre els avanços en el camp de l’observació, accés i anàlisi a la informació geogràfica
El Grup de Tecnologies de la Informació Geogràfica (TIG) de l’Associació de Geògrafs Espanyols (AGE) i el Departament de Geografia de la Universitat de València, amb la col·laboració del Col·legi de Geògrafs, han programat els pròxims 20, 21 i 22 de juny que la Fundació ADEIT siga la seu d’aquest congrés que cerca convertir-se en el fòrum on empreses, institucions i personal científic discutisquen sobre els avanços en el camp de l’observació, accés i anàlisi a la informació geogràfica.

Així mateix, estan previstos una sèrie de tallers pràctics que tractaran tant el processament d’imatges Sentinel-2 i Sentinel-3, com l’actualització de bases de dades d’ocupació del sòl mitjançant tècniques basades en objectes, el funcionament de l’Observatori Ciutadà de L’Horta, les plataformes virtuals per a la didàctica de la geografia en les aules i els nous desenvolupaments de programari comercial (ArcGIS, ESRI) i lliure (gvSIG, Miramon).

L’esdeveniment comptarà amb la participació de Giancarlo Filipazzo, coordinador del Programa Copernicus de l’Agència Espacial Europea (AQUEIXA), Paul Longley, professor del Departament de Geografia de la University College London, Noelia Pérez Mayoral i Francisco Sánchez Quilis, de l’Institut Geogràfic Nacional-IGN, i Javier de la Torre de Carto, entre uns altres. Tots ells s’encarregaran d’oferir les conferències que formen part del congrés.

Més informació: XVIII Congrés Nacional TIG

Notícia publicada: 30/05/2018