Inici / Notícies
NOTíCIES

34 estudiants de 19 nacionalitats finalitzen el 6º curs d’integració per a immigrants

«El Jo és dialògic. Jo no sóc jo sense vosaltres», ha afirmat el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i catedràtic de Sociologia i Antropologia Social, Antonio Ariño, amb motiu de la clausura del Programa d’Integració Sociolaboral de Joves Immigrants Universitaris organitzat per ADEIT, amb el suport econòmic de la Fundació Bancaixa i la Consellería de Benestar Social. «Els éssers humans no han parat de moure’s mai. La immigració és el fenomen més antic de la humanitat», recordava el vicerector, que ha insistit en la necessitat de crear enclavaments multiculturals que servisquen de nexe i cohesió entre cultures heterogènies.

Un total de 34 estudiants de 25 titulacions procedents de 19 països diferents, han participat en la sisena edició d’aquest programa.
Un total de 34 estudiants de 25 titulacions procedents de 19 països diferents, han participat en la sisena edició d’aquest programa de 60 hores de durada, que combina sessions presencials amb formació on-line. El Programa d’Integració Sociolaboral de Joves Immigrants Universitaris té com a objectius principals facilitar la integració sociocultural dels estudiants immigrants de la Universitat de València, potenciar la proactivitat en la seua etapa formativa i orientar futures iniciatives professionals.
Durant la sessió de clausura, Antonio Ariño ha destacat la seua voluntat de fer «apologia de la interculturalitat», així com la idea que el concepte d’arrels no és més que una mera construcció cultural. En la seua intervenció, el vicerector ha estat acompanyat per Herminia Palomar, directora General d’Integració i Cooperació de la Consellería de Benestar Social de la Generalitat Valenciana i per Antonio Aracil, director d’ADEIT. La directora General ha ressaltat com «gràcies a aquest programa d’integració sociolaboral es brinda la possibilitat de desenvolupar un projecte professional als estudiants de la Universitat de València que procedeixen d’altres països».

Fluxos de signes, fluxos de cultures

«Defensar el dret a la diferència no és el mateix que justificar la diferència de drets», ha matisat Ariño.
«Defensar el dret a la diferència no és el mateix que justificar la diferència de drets», ha matisat Ariño. En un món demogràficament saturat, el concepte de ciutadania de l’estat-nació és excloent. En paraules del vicerector, els conflictes són inevitables i per açò el paper de la mediació intercultural és decisiu.

El Programa d’Integració Sociolaboral de Joves Immigrants Universitaris es consolida un any més com una iniciativa destacable dins de les accions per a l’ocupació de la Fundació ADEIT. Com a novetat respecte a edicions anteriors, enguany han participat estudiants amb nacionalitats que per primera vegada participaven en aquesta iniciativa, com Camerun, Lituània, Moldàvia i Sèrbia.

Més informació:
6a edició del Programa d’Integració Sociolaboral de Jóvens Universitaris Immigrants

Noticia publicada: 02/12/2013