Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat llança un curs pioner en kinesiologia per a fisioterapeutes

La kinesiología i la seua aplicació a l’àmbit de la fisioteràpia centraran un curs de formació que tindrà lloc  en ADEIT durant tres jornades distribuïdes durant els mesos de març, abril i maig. Organitzat per la Universitat de València i el Màster de Valoració, Fisioteràpia i Readaptació en l’Esport en col·laboració amb la Fundació Universitat-Empresa ADEIT, el curs està dirigit per Francisco Selva, professor del Departament de Fisioteràpia de la Universitat de València.

Focalitzar els seus continguts en l’aplicació de la kinesiología, un sistema únic d’exploració funcional que utilitza el test muscular com a mitjà d’avaluació, és un dels objectius principals d’aquesta formació: «Una de les dificultats actuals que més preocupa als fisioterapeutes és conèixer les tècniques manuals d’avaluació més precises que ajuden a determinar millor el procés patològic de la persona», assenyala Francisco Selva, director del curs.

La kinesiologia és una poderosa eina de diagnòstic i una tècnica de tractament manual molt efectiva, que té en compte desajustaments físics mentals i químics de l’organisme.
La metodologia didàctica del curs tindrà un marcat caràcter pràctic i interactiu amb la intenció que els estudiants desenvolupen noves tècniques de tractament de kinesiologia aplicada, desenvolupen programes de tractament fisioterapèutic més eficaços i aprenguen a reduir el temps d’exploració a través de l’optimització del temps de la sessió, entre altres qüestions. Luis Rivas Cano, professor de l’escola d’Osteopatia d’Alemanya i Heilpraktiker, fisioterapeuta, osteòpata, kinesiòleg i naturòpata serà l’encarregat de desenvolupar el contingut del curs. 

«La Universitat de València és pionera en la implantació d’aquest tipus de formació. La demanda de formació especialitzada per part dels fisioterapeutes, fruit de la dificultat que planteja el diagnòstic dels pacients que acudeixen a les consultes, ha motivat el disseny d’un curs com el qual presentem», apunta des de la direcció del curs, qui a més afig que la kinesiologia és una poderosa eina de diagnòstic i una tècnica de tractament manual molt efectiva, que té en compte desajustaments físics mentals i químics de l’organisme.

El curs està dirigit a professionals de la fisioteràpia, que podran formalitzar les seues inscripcions fins al pròxim cinc de març. A les 18 hores en l’aula M29 de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València tindrà lloc una sessió gratuïta a càrrec del professor Luis Rivas Cano. Sota el títol Exploració i tractament integratiu: un cas pràctic, la sessió està dirigida a les persones interessades a conèixer la metodologia i aplicació d’aquest tractament.

Més informació:
Formació Completa de Kinesiologia Aplicada per a Fisioterapeutes. 3ª Edició. 

Notícia publicada: 27/02/2015