Inici / Notícies
NOTíCIES

Nous cursos de la Universitat de València formaran als professionals en alta mediació

Formar als professionals per a exercir com mediadors és l’objectiu dels dos nous cursos que la Universitat de València realitzarà aquest quadrimestre en col•laboració amb ADEIT. D’una banda, entre el 23 de setembre i el 18 de desembre, s’organitzarà un curs amb l’Associació Professional d’Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana, en el qual s’oferirà àmplia formació sobre la mediació realitzant especial èmfasi en els aspectes civils, mercantils i fiscals i al que podran accedir tant titulats universitaris de qualsevol àrea com persones que conten amb un títol de formació professional superior.

Per altra banda, entre el 28 d’octubre i el 20 de desembre, la Universitat de València realitzarà altre curs sobre alta mediació, dirigit a titulats universitaris de qualsevol àmbit. En aquesta ocasió, en col•laboració amb el Col•legi de Graduats Socials de València en el qual, a més de la formació general sobre mediació, es profunditzarà en la mediació en a l’àmbit laboral.

Dos cursos «únics» que ofereixen els coneixements necessaris per a exercir com mediador
Aquests cursos seran dirigits per la professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, Gemma Fabregat, i pel catedràtic de Dret Civil d’aquesta mateixa universitat, Javier Plaza. A més, el primer dels cursos, serà codirigit pel president de l’Associació Professional d’Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana, Arturo Casinos i, el segon, amb el del president del Col•legi de Graduats Socials, Ricardo Gabaldón.

La medicació, en auge
La mediació, com mètode per a facilitar la resolució de conflictes sense necessitat de recórrer a processos judicials o arbitrals, ha experimentat gran auge en els últims temps, a partir de la Directiva 2008/52/CE i, especialment, arran de la seua incorporació al dret espanyol a través de la Llei 5/2012.

No obstant això –expliquen des de l’adreça d’aquests nous cursos– «no es tracta d’una nova moda sinó d’una nova cultura, la cultura de la mediació, i ha vingut de la mà d’Unió Europea per a quedar-se». Aquest és el motivo pel qual –afigen– la Universitat de València ha decidit llançar aquests cursos «únics», que ofereixen els coneixements necessaris per a exercir com mediador.

La formació rebuda en aquests dos cursos, a més de capacitar per a exercir en aquest àmbit, facilitarà l’accés, posteriorment, al Màster en Mediació, Arbitratge i Gestió de Conflictes en Dret Privat de la Universitat de València, l’únic màster universitari amb caràcter oficial que aborda conjuntament la mediació i l’arbitratge i que dirigeix el catedràtic de Dret Civil de la Universitat, Javier Plaza.

Entre el quadre docent, aquests cursos contaran amb experts procedents tant de l’àmbit de la Psicologia com diferents camps del Dret com Civil, del Treball i de la Seguretat Social, Mercantil, Financer i Tributari, Penal i Mercantil.

Més informació:
Curs d’Habilitació Professional en Alta Mediació

Curs en Alta Mediació i Mediació Laboral

Notícia publicada: 09/09/2013