Inici / Notícies
NOTíCIES

Com actuar en casos de delictes contra el patrimoni, en la Universitat

Els actes vandàlics contra el patrimoni cultural estan a l’ordre del dia. En el cas de la ciutat de València, durant l’any passat, es van produir varis en llocs tan significatius com la Llotja i les Torres de Serrans. Per això, des de diferents entitats culturals es va sol·licitar l’ajuda de la Conselleria de Patrimoni Històric per a tractar d’atallar el problema.

Per part seua, la Conselleria va proposar instal·lar càmeres de videovigilància a les Torres de Quart, les Atarazanes, l’Almudí, el Palau de Cervelló i el Museu de la Ciutat, no solament per a evitar aquests actes vandàlics sinó també per a identificar als seus autors.

Els qui accedisquen al títol també coneixeran l’aplicació de normes, reglaments i lleis estatals i autonòmiques referents al patrimoni cultural

Per a saber com protegir el patrimoni cultural, la Universitat de València llança la 1a edició de l’Expert Universitari en Protecció del Patrimoni Cultural. Aquest títol, únic a nivell nacional, cerca oferir una formació concreta i especialitzada en aquest àmbit, que contemple, entre altres aspectes, com actuar en casos de delictes contra el patrimoni cultural o en casos d’emergències.

Els qui accedisquen al títol també coneixeran l’aplicació de normes, reglaments i lleis estatals i autonòmiques referents al patrimoni cultural i comptaran amb les competències necessàries en la protecció en patrimoni cultural en institucions culturals com a museus, centres d’art, jaciments arqueològics, institucions culturals i patrimonials.

Més informació: Expert Universitari en protecció del patrimoni cultural

Notícia publicada: 14/01/2019