Inici / Notícies
NOTíCIES

Cinc departaments de la Universitat de València, entre el Top Ten del món

El Center for World University Rànquings (CWUR) publica anualment les úniques classificacions universitàries globals que mesuren la qualitat de l’educació i la capacitació dels estudiants, així com el prestigi dels membres de cada facultat i la qualitat de la seua recerca independentment d’enquestes i dades publicades per les pròpies universitats. Enguany, cinc departaments de la Universitat de València es troben en el top ten dels més destacats a nivell mundial.

Les àrees de Química Inorgànica i Nuclear; Biologia Reproductiva; Ciència de la Imatge i Tecnologia Fotogràfica; i Partícules i Física entre els departaments universitaris millor valorats del món
La Universitat de València ocupa el segon lloc d’excel·lència en l’àrea de Química Inorgànica i Nuclear, la quarta a l’àrea de Biologia Reproductiva, el vuitè lloc en l’àrea de Ciència de la Imatge i Tecnologia Fotogràfica, així com en el de Física, Partícules i Campos. cal destacar que la novetat enguany ha vingut de la mà del grup investigador del departament de Física de la Terra i Termodinàmica de la Universitat de València que va començar les seues activitats en Teledetecció en 1978 i just ara aquest rànquing ho ha situat en el novè lloc més destacat en l’àrea de la teledetecció amb 83,62 punts sobre 100 i amb tan sol poc més de mig punt de diferència amb el departament de l’Acadèmia de la Universitat de Ciències de Xina. D’aquesta manera, els cinc departaments de la institució pública es converteixen en la millor via d’associació entre el teixit empresarial i l’universitari a l’hora de portar un projecte.

Per a dur a terme aquesta classificació, CWUR utilitza vuit indicadors objectius per a classificar les 1000 millors universitats del món: la qualitat de l’educació, mesura pel nombre de ex alumnes de la universitat que han guanyat importants premis internacionals, en relació amb la grandària de la universitat; l’ocupació de ex alumnes, mesurat pel nombre de ex alumnes d’una universitat que han ocupat llocs de CEO en empreses del món; la qualitat de la facultat, mesura pel nombre d’acadèmics que han guanyat premis i medalles, les publicacions i la seua influència, mesures pel nombre de treballs de recerca que apareixen en revistes de reputació; les citacions, mesures pel nombre d’articles de recerca altament citats, l’impacte, mesurat per l’índex h de la universitat i finalment, les patents, on es mesuren el nombre de sol·licituds internacionals de patents. Tenint en compte tots aquests indicadors, la Universitat de València es col·loca en el lloc 287 de 1000 amb una qualitat de l’ensenyament valorat amb 383 punts així com la qualitat de les facultats que s’ha portat 240 punts. En el cas de les patents summa 450 i el nombre de publicacions destacades 238. Tot açò es tradueix en un impacte a nivell tant nacional com a internacional que atrau a alumnes de totes les parts del món.

Què és el Center for World University Rànquings (CWUR)?
Aquestes classificacions van començar a dur-se a terme a Aràbia Saudita en 2012 amb l’objectiu de classificar a les 100 millors universitats del món. No obstant açò, la rapidesa amb la qual les universitats van voler entrar en el rànquing va provocar que tan sol dos anys després, en 2014, els rànquings tingueren en compte una major quantitat d’universitats per a destacar a les millors 1000 de les 27.000 institucions d’educació superior que atorguen títols a tot el món en els diferents àmbits. Actualment el CWUR és el rànquing acadèmic més gran.

Notícia publicada: 27/11/2017