Inici / Notícies
NOTíCIES

Dependència, ciutats adaptades, jubilació: la Cátedra Prospect aborda l’envelliment

L’envelliment és un tema que ens ha d’ocupar i preocupar. Amb aquesta afirmació, Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València, ha inaugurat el seminari “Reptes i Propostes davant els envelliments de la població”, en el marc de la Càtedra Prospect 2030, que dirigeix el catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València Joan Romero. Durant hui i demà aquestes jornades podran el focus i l’atenció en les persones d’avançada edat. En la inauguració, la rectora de la Universitat ha volgut posar l’accent en el servei públic que té la Universitat com a agent social juntament amb l’Administració: «En el 2030 les polítiques públiques haurien d’estar ja en marxa. I per a això fa falta rigor científic i acadèmic, orientat a l’especificitat dels professionals i de la investigació», ha ressenyat.

Aquesta sessió ha comptat amb la presència de Sagrament Pinazo-Hernandis, professora de Psicologia Social de la Universitat de València, presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia i coordinadora del seminari, que ha destacat la transversalitat de perspectives des de la qual s’abordarà l’envelliment al llarg d’aquestes dues jornades: «Envellir en el S.XXI és un repte. Mai ha de ser entés com una càrrega social; hi ha moltes maneres d’envellir i la participació social és clau». En aquest sentit, també En la inauguració també ha intervingut Josep Montesinos, degà de la Facultat de Geografia i Història, qui ha alertat dels perills de la privatització dels serveis orientats a l’envelliment així com al problema del manteniment de la qualitat de vida en persones d’edat avançada.

La reflexió entorn de l’envelliment respon als objectius de desenvolupament de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, que en el seu articulat aborda aquesta qüestió des de la transversalitat de temes com la promoció del benestar en totes les edats, el desenvolupament sostenible i la creació d’institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells. En l’organització del seminari participen Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), Càtedra Prospect 2030 i el Departament de Geografia de la Universitat de València, en col·laboració amb la Fundació ADEIT.

La Càtedra Prospect 2030, afavorida pel President de la Generalitat
La creació de la Càtedra Prospect CV 2030, afavorida per la Presidència de la Generalitat Valenciana, naix amb el propòsit de recuperar la importància del pensament estratègic, especialment en l’escala regional i local, i tindre el major grau de coneixement contrastat possible per a poder impulsar polítiques públiques i acordar escenaris desitjables en el mitjà termini.

Seminari: reptes i propostes davant els envelliments de la població

Notícia publicada: 24/10/2019