Inici / Notícies
NOTíCIES

Un diploma abordarà l’addicció al joc, en expansió amb la recent legalització del joc en línia

L’addicció al joc afecta, aproximadament, al 0,7 per cent de la població espanyola. Un percentatge que encara que pot semblar baix es tracta d’una patologia psicològica bastant severa, com explica el director del Diploma d’Especialització Professional Universitari en Addicció al Joc i altres Addiccions Comportamentals de la Universitat de València, el professor de Psicologia Bàsica Mariano Chóliz. Segons explica, la prevalença de les addiccions està directament relacionada amb la disponibilitat i l’accessibilitat, per aquest motiu ha hagut un increment recent en l’addicció al joc amb la legalització del joc en línia.

Aquest diploma té com objectiu l’especialització en l’avaluació i tractament de les principals addiccions comportamentals
Pel que es refereix a les addiccions tecnològiques estan en continua evolució a causa de la incorporació de noves eines que afavoreixen el seu ús excessiu i la seua dependència. Aquesta addicció afecta en major mesura als adolescents, ja que com indica Chóliz, es tracta d’un col·lectiu especialment vulnerable a qualsevol addicció. A més, si realitzen activitats en les quals estan involucrades les noves tecnologies «el problema s’agreuja, ja que ells tenen una especial tirada per aquestes eines, de les quals són en alguns casos súper-usuaris».

Família, essencial en la prevenció de les addiccions
En aquests casos, com explica el professor de Psicologia Bàsica, la prevenció és «essencial» i la família juga un paper «primordial» perquè moltes de les accions preventives consisteixen en control de l’activitat que s’ha de realitzar a casa o amb participació molt directa de la família, especialment en les addiccions tecnològiques.

El Diploma d’Especialització Professional Universitari en Addicció al Joc i altres Addiccions Comportamentals de la Universitat de València té com objectiu l’especialització en l’avaluació i tractament de les principals addiccions comportamentals, centrant-se en l’addicció al joc d’atzar. A més, durant la realització del diploma, els estudiants tindran la possibilitat de conèixer, implementar i analitzar el programa de prevenció d’addiccions tecnològiques que ha desenvolupat recentment la Unitat d’Investigació ‘Joc i Addiccions Tecnològiques’ del Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de València amb l’objectiu d’implantar-lo en l’àmbit escolar.

Aquest diploma de la Universitat de València , únic a nivell nacional, forma part de l’oferta dels més de 300 cursos de postgrau propi per a aquest any acadèmic i la preinscripció del qual continua oberta. En relació al tractament de les addiccions, també continua oberta la preinscripció per a realitzar el Diploma d’Especialització Professional Universitari en Prevenció d’Addiccions Tecnològiques i Abús per Internet. Aquests cursos, amb una clara vocació cap a l’especialització i la professionalització estan gestionats per la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT).

Més informació en:
Diploma d’Especialització Professional Universitari en Addicció al Joc i altres Addiccions Comportamentals de la Universitat de València