Inici / Notícies
NOTíCIES

Un diploma, únic a Espanya per a oftalmòlegs, oferirà formació sobre lents de contacte

La Universitat de València llança un nou diploma, únic a nivell nacional, que oferirà formació universitària sobre les diferents aplicacions oftalmològiques de les lents de contacte. Concretament, aquest nou curs té com objectiu formar a oftalmòlegs en l’àrea de les lents de contacte, un camp en el qual, avui dia a Espanya, no existeix formació específica per a aquests professionals i que utilitza un 7,14 per cent de la població entre 16 i 65 anys. Així ho explica el director del Diploma en Aplicacions Oftalmològiques de les Lents de Contacte, el professor del Departament d’Òptica de la Universitat de València, Antonio López Alemany.

Com indica el director del diploma, la formació en lents de contacte sí que està reglada en el cas del col•lectiu d’òptics-optometristes, però no en el de oftalmòlegs. Per aquest motiu la principal novetat d’aquest curs, exposa López, siga donar a conèixer les tècniques d’adaptació i d’utilització de les lents de contacte a metges residents en oftalmologia i oftalmòlegs interessats a utilitzar les lents com mig per a tractar malalties visuals com mesura terapèutica o de la utilització de les lents com correcció de les ametropies oculars.

Evolució de les lents de contacte en els últims anys

En Espanya no existeix formació específica sobre lents de contacte per a oftalmòlegs. Aquest diploma en línia donarà resposta acadèmica a aquests professionals.
Antonio López Alemany
Encara que, segons remarca el director del diploma, encara mancada nivell d’ús de lents de contacte com element per a compensar els problemes visuals dels pacients o com element per a ser utilitzat de forma terapèutica en els pacients, l’evolució de la utilització de lents de contacte a Espanya ha anat en augment entre 2005 i 2011. La oftalmologia espanyola té un nivell «molt bo» en superfície ocular, de fet, com precisa López Alemany, els oftalmòlegs espanyols estan participant en els millors grups de treball internacionals.

Durant el curs en línia, que començarà el pròxim mes de desembre i la preinscripció del qual ja està oberta, s’abordaran diferents casos pràctics que tindran per tema l’ús i aplicació de les lents de contacte. Aplicacions en les lents de contacte que, com explica el director del curs, ha de conèixer el oftalmòleg que serà el metge encarregat de tractar les seues possibles complicacions i el seu diagnòstic.

Més informació i preinscripcions:
Diploma en Aplicacions Oftalmològiques de les Lents de Contacte

Notícia publicada: 18/07/2013