Inici / Notícies
NOTíCIES

Santiago Ibáñez: «El Dret Duaner, clau per a la internacionalització de la empresa»

Derecho Aduanero1La localització de determinades fases de la producció fora de la Unió Europea ha atorgat una importància creixent a la gestió duanera, el coneixement de la qual resulta clau per a la internacionalització de les empreses. Així ho explica Santiago Ibáñez, professor de Dret Financer i director del Diploma en Dret Duaner de la Unió Europea de la Universitat de València.

Després d’uns anys de pèrdua d’interès en aquesta matèria, a causa de la incorporació d’Espanya a la CEE en 1986 i la conseqüent reducció de mercaderies sotmeses a l’aplicació del Dret Duaner, l’incessant creixement del comerç internacional i la internacionalització de les estructures productives han retornat la transcendència a aquesta matèria, expliquen des de la direcció d’aquest nou postgrau.

El curs, que pretén cobrir una important llacuna en aquesta matèria, ofereix una formació especialitzada en relació a les activitats de comerç exterior de mercaderies amb tercers països, tant per als operadors de les empreses com per a qui presten serveis d’intermediació i assessoria

El curs, que pretén cobrir una important llacuna en aquesta matèria, ofereix una formació especialitzada en relació a les activitats de comerç exterior de mercaderies amb tercers països, tant per als operadors de les empreses com per a qui presten serveis d’intermediació i assessoria.

Aquest postgrau de la Universitat s’impartirà en línea, de manera que –tal com explica el seu director– podrà realitzar-se sense horaris i sense desplaçaments. A més, aquest nou postgrau conta amb el segell d’excel·lència atorgat per la Unió Europea a través del programa Jean Monnet. De fet, és l’únic postgrau sobre aquesta matèria reconegut com Mòdul Jean Monnet per la UE.

Más competitivitat
El coneixement del Dret Duaner –explica Santiago Ibáñez– a més d’evitar incórrer en responsabilitats, tributàries o d’altre tipus, a causa d’una planificació o execució inadequades, pot constituir un important element de competitivitat, en la mesura que ofereix l’oportunitat d’aprofitar aquells avantatges i possibilitats que l’ordenament posa a la disposició dels operadors econòmics.

Informació i inscripcions en:
Diploma d’Especialització Professional en Dret Aduaner de la UE

Notícia publicada: 17/05/18