Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou diploma de la Universitat formarà en operacions amb drones

Cada vegada més s’està implantant l’ús de drones i d’aeronaus pilotades per control remot (RPAS) en determinades àrees empresarials, per aquest motiu la Universitat de València engega el primer Diploma d’Especialització Professional Universitari en Aplicacions i Operació amb DRONES-RPAS.

Este diploma habilitarà a l’alumne per a l’obtenció del Certificat Avançat de Pilot de RPAs
En aquest sentit, aquest diploma, que respon a una necessitat formativa actual, té com a principal objectiu formar en l’ús d’aquestes aeronaus en aplicacions professionals. Com explica el seu director, el professor Rafael Javier Martínez, professor de la Universitat de València i director de l’Institut Universitari de Robòtica i Tecnologia de la Informació i la Comunicació, el diploma abordarà l’adquisició i el processament de dades procedents d’avions no tripulats i els seus sistemes d’instrumentació. Per a açò, estudiarà diverses càrregues de pagament i aprofundirà en algunes de les seues extenses aplicacions en els àmbits de la recerca, l’enginyeria, el modelatge 3D, el medi ambient, la seguretat i els serveis, entre uns altres.

Al seu torn, aquest diploma analitzarà l’ús de tècniques de simulació per al desenvolupament de sistemes instruccionals en el maneig de drones, així com en la utilització d’aquests sistemes per a l’entrenament, especialment en condicions desfavorables per al vol, subratlla el director.

A més, el diploma també pretén capacitar a l’alumne en les tècniques de pilotatge de drones, per al que rebrà la formació necessària que li habilitarà per a l’obtenció del Certificat Avançat de Pilot de RPAS de fins a 25 kg de massa màxima a l’enlairament i per a vols dins i fora de l’abast visual del pilot, conforme a la legislació vigent.

Més informació en:
Diploma d’Especialització Professional Universitari en Aplicacions i Operació amb DRONES-RPAs

Notícia publicada: 13/11/2015