Inici / Notícies
NOTíCIES

La Comunitat Valenciana, la tercera autonomia amb més acomiadaments amb acord entre les parts

El Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social explica el terme «mediació» com l’actuació encaminada a aconseguir la solució dels conflictes d’interessos plantejats entre treballadors i empreses. El recompte que duu a terme el govern es basa en conciliacions tant individuals com col·lectives (hi són amb avinença o sense ella, intentades sense efectes, no presentades, desistides…). En el cas de la Comunitat Valenciana, les dades reflecteixen que, de gener a octubre de 2017, aquesta es va situar com la tercera autonomia amb major quantitat d’acomiadaments amb avinença, és a dir, amb acord entre les dues parts.

El títol es realitza mitjançant l’Aula Virtual d’ADEIT, la qual permet que l’alumnat tinga el suport virtual per mitjà de tutories per part dels professors durant tot el curs

No obstant això, a voltes les conciliacions es converteixen en tràmits rutinaris poc efectius, per la qual cosa la figura de la Mediació Laboral, diferent de la conciliació, es converteix en imprescindible.

Conscient d’aquesta situació, la Universitat de València llança la 4º edició del Diploma d’Especialització en Mediació Laboral amb el qual l’estudiantat aprendrà a través de la teoria i de la pràctica tot el que embolica la mediació laboral i a més sabrà diferenciar-la de la conciliació. Aquest títol, que inclou tallers pràctics, permet exercir com a Mediador, ja que ofereix formació que habilita per a accedir al Registre de Mediadors del Ministeri de Justícia. En el cas dels titulats en Psicologia, també compleix els requisits per a inscriure’s en el Registre públic de Psicòlegs mediadors del COPCV.

És així com es pot observar com les relacions laborals en els últims temps estan afectades per una elevada taxa de conflictivitat, motivades, a més, per una greu crisi econòmica que ha provocat unes reformes normatives «molt qüestionades pels agents socials», en paraules dels directors del títol, Pedro Rafael Gil, catedràtic del departament de Psicologia Social de la Universitat de València i Beatriz Rabasa, advocada i mediadora. Tot això, es tradueix «en un considerable augment del nombre de conflictes en matèria laboral i ja que la via judicial es veu impotent per a donar una resposta àgil als problemes que es deriven d’aquests nombrosos conflictes, la mediació es converteix en la via de resolució de conflictes», expliquen.

La teoria es combina amb classes pràctiques de tipus seminari en les quals es treballaran casos d’estudis i experiències pràctiques

Amb aquest títol, l’alumnat adquirirà els coneixements necessaris per a poder convertir-se en professionals dins del sector de la mediació laboral. Serà així com aprendran a afrontar amb garantia els reptes actuals plantejats per aquesta estratègia de gestió i la resolució de conflictes. A més, el títol es realitza mitjançant de l’Aula Virtual d’ADEIT el que permet que l’alumnat tinga el suport virtual per mitjà de tutories per part dels professors durant tot el curs. Tot açò combinat amb classes pràctiques de tipus seminari en les quals es treballaran casos d’estudis i experiències pràctiques.

Més informació: Diploma d’Especialització en Mediació Laboral

Notícia publicada: 12/02/2018