Inici / Notícies
NOTíCIES

Frenar l’augment de la violència,possible amb el Diploma en Prevenció de la Violència de la UV

Violència en l’àmbit familiar: durant el primer trimestre d’enguany, 38.018 van ser les històries de dones marcades per la violència d’un home, un 18,8% més que en el mateix període de l’any anterior, segons les dades publicades per l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Violència en les escoles: l’II Estudi sobre assetjament escolar i ciberbullying segons els afectats, realitzat per la Fundació ANAR i la Fundació Mútua Madrilenya, arreplega que en els últims dos anys l’increment de casos d’assetjament escolar registrats ha sigut d’un 240%, en passar dels 355 registrats en 2014 als 1.207 de 2016. Violència en el treball: l’informe sobre ‘Violència en el Treball i les seues Modalitats: anàlisi del fenomen a Europa, Espanya i Llatinoamèrica’, mostra que l’11 per cent dels professionals espanyols reconeix haver patit algun tipus de conducta violenta en el treball.

El seu objectiu és «formar professionals que coneguen i aprenguen a utilitzar els instruments de detecció, recerca, intervenció i avaluació pertanyents als programes més efectius en aquest camps», expliquen els directors

D’aquesta manera, conscients de l’augment de la presència de la violència en els diferents àmbits socials tant públics com a privats, la Universitat de València llança el Diploma d’Especialització en Prevenció de la Violència. El títol està estructurat en tres nuclis temàtics: família, menors i altres àmbits, és a dir, el curs se centra en els equips de serveis socials, el col·legi, els centres de menors així com els jutjats, els centres penitenciaris, les associacions de suport a víctimes de violència, entre unes altres. El seu objectiu és «formar professionals que coneguen i aprenguen a utilitzar els instruments de detecció, recerca, intervenció i avaluació pertanyents als programes més efectius en aquest camps», expliquen des de l’adreça del diploma.

A través de la realització d’aquest títol, l’alumnat aconseguirà ser especialista en la prevenció i intervenció d’aquestes diferents formes de violència que poden manifestar-se actualment. «Aprendran a detectar situacions de risc, dur a terme plans d’intervenció específics, realitzar prediccions tenint en compte els factors de risc», expliquen des de la direcció del diploma. Així mateix aconseguiran ser més «empàtics» amb la població de risc, transmetre «seguretat i suport», coordinar-se amb altres professionals i consensuar criteris per al bon funcionament i integració de subjectes violents.

El títol està estructurat en tres nuclis temàtics: família, menors i altres àmbits

El perfil acadèmic que pot accedir al curs inclou a psicòlegs, treballadors socials, educadors socials, criminòlegs, pedagogs, sociòlegs, advocats i mestres. Així mateix, professionals encarregats de la integració familiar i juvenil, animadors socioculturals, integradors socials i treballadors familiars també poden fer-ho.

Més informació i inscripció: Diploma d’Especialització en Prevenció de la Violència

Notícia publicada: 19/07/2017