Inici / Notícies
NOTíCIES

Estudiants del Diploma de Documents Electrònics defensen on-line els seus projectes

En el seu entorn i a quilòmetres de distància. Estudiantes del Diploma de Documents Electrònics de la Universitat de València han defensat on-line aquesta setmana els seus projectes davant el tribunal d’aquest postgrau, que enguany ha celebrat la seua primera edició.

Aquesta metodologia permet als postgraduats, enfront del clàssic tribunal presencial, trencar les barreres espacials i sentir-se molt més còmode. «Els estudiants han tingut l’oportunitat de presentar des de la seua pròpia casa, en un entorn conegut», explica David Seguí, director de Coneixement i Innovació de Broseta Advocats i membre del tribunal al costat de Juan Pablo Peñarrubia, president del Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana i les coodirectores del curs, María José Carbonell i María Irene Manclús.

Entre els treballs presentats, persones des de Xile, Zaragoza i País Basc han exposat els seus projectes, relacionats amb la digitalització i les noves formes de gestió de documents electrònics. Una matèria especialment relacionada amb la metodologia on-line emprada, expliquen les directores del curs, María José Carbonell, professora del Departament d’Història de l’Antiguitat i de la Cultura Escrita de la Universitat de València, i María Irene Manclús, directora de l’Arxiu Històric de la Universitat de València.

La possibilitat d’autogestionar els temps de dedicació a l’estudi, l’estalvi de costos de desplaçaments i el servei del personal de l’Aula Virtual han estat els aspectes més destacats per part dels estudiants del curs

La possibilitat d’autogestionar els temps de dedicació a l’estudi, l’estalvi de costos de desplaçaments i el servei del personal de l’Aula Virtual han estat els aspectes més destacats per part dels estudiants del curs. «L’experiència general del curs i de la formació on line ha estat molt positiva, explica Patxi Guerrero, alumne de l’aquesta primera edició, que va defensar la seua tesi des de Toledo.

Al voltant de 40 persones han participat en la primera edició d’aquest nou diploma, organitzat per la Universitat de València en col·laboració amb el Centre Internacional de Gandia i l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians.

Els estudiants i professionals de l’arxivística que han realitzat el diploma, impartit a través de l’Aula Virtual d’ADEIT, s’han format en nous sistemes de gestió de documents, tant digitals com en format en paper, a més d’en les últimes normes nacionals i internacionals en matèria d’administració electrònica.

Notícia publicada: 1/07/2016