Inici / Notícies
NOTíCIES

Tres emprenedors de la UV col·laboraran amb empreses iberoamericanes, a través de RedEmprendia

Tres projectes empresarials sorgits de la Universitat de València han estat seleccionats per a participar en el programa ‘Nuevos emprendedores: aprendiendo a aprender’ (NEAE 2013), un projecte de RedEmprendia que compta amb el mecenatge de Banc Santander a través de la seua Divisió Global Santander Universitats.

Joana Bocobo, llicenciada en Farmàcia, Esther Rogero, llicenciada en Biologia, i Cristóbal Burguet, estudiant d’últim curs d’Administració i Direcció d’Empreses, són els titulars de les propostes seleccionades. “NoirStyle” és l’aposta de Joana Bocobo pel desenvolupament i comercialització de cosmètics especialment dissenyats per a les pells fosques. Esther Rogero és una de les fundadores de “BugStudio3D”, empresa que desenvolupa aplicacions web que permeten interactuar amb models 3D de diferents exemplars d’animals per a la docència i la divulgació científica. Tant Joana Bocobo menge Esther Rogero han participat en diverses activitats de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València com el curse Qui pot ser empresari? i el Programa de Creació d’Empreses. Cristóbal Burguet, planeja explotar les múltiples aplicacions del grafeno amb “Graphene Aplications”, projecte que encara no ha estat constituït com a empresa.

Les dues titulades de la Universitat de València seleccionades han participat en activitats de la Càtedra de Cultura Empresarial
La iniciativa permetrà als emprenedors adquirir experiència sobre gestió empresarial mitjançant estades en Pymes consolidades de la regió iberoamericana. Tots ells rebran assessorament tant de RedEmprendia com de la Universitat de València a l’hora d’escollir l’empresa on es formaran, atenent a les seues necessitats específiques i les característiques dels seus projectes emprenedors.

En aquesta segona edició s’han concedit 39 ajudes a emprenedors de Brasil, Argentina, Xile, Colòmbia, Espanya, Mèxic i Portugal. Dels 7 països iberoamericans en els quals té presència la xarxa universitària, el major nombre d’inscrits correspon a Espanya, amb 186 candidatures, el que suposa més del 60% del total.

La Universitat de València, amb 79 sol·licituds, encapçala la llista d’universitats quant a participació en el programa. Li segueixen la Universidade de Santiago de Compostela, amb 41 inscrits, la Universidad Complutense de Madrid (25), la Universidad Autónoma de Madrid (15), la Universitat Politècnica de València (10), la Universitat de Cantàbria (7), la Universidad Politécnica de Madrid (4), la Universitat de Barcelona (3) i la Universitat Politècnica de Catalunya (2).

RedEmprendia
RedEmprendia és una xarxa universitària iberoamericana que cerca promoure la transferència de coneixement, el desenvolupament tecnològic, la innovació i l’empreniment responsable.

En l’actualitat, està formada per 20 universitats iberoamericanes de 7 països (Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Espanya, Mèxic i Portugal), Universia –la major xarxa d’universitats de parla hispana i portuguesa- i la Divisió Global Santander Universitats, de Banc Santander. La Universitat de València té la seua Oficina Tècnica de RedEmprendia en el Parc Científic.