Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT acull una trobada internacional d’especialistes en hàbits saludables en l’esport

Reunión anual del Proyecto PAPA en ADEIT en el que participa la Universitat de ValènciaLa Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València ha acollit la reunió anual del projecte europeu Promoting Adolescent Phisical Activity (PAPA) en el qual participa la Universitat de València, al costat d’altres set universitats europees de cinc països, i que té com objectiu que els entrenadors aprenguen els mecanismes de la motivació i potencien el benestar i el desenvolupament òptim dels esportistes adolescents.

En aquest sentit, aquest projecte, la directora del qual a Espanya és la catedràtica de Psicologia Social de la Universitat de València, Isabel Balaguer, té com finalitat millorar la salut i el benestar dels xiquets a través d’experiències positives en l’esport, concretament en el futbol.

Teories motivacionals aplicades a l’esport amb Empowering CoachingTM

Durant la inauguració també es va presentar el programa Empowering CoachingTM, iniciativa per la qual els psicòlegs formen en tècniques per a motivar als seus esportistes
Durant la inauguració, a la qual va assistir el vicerector d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Pedro Carrasco, també es va presentar el programa Empowering CoachingTM, una iniciativa nova a través de la qual psicòlegs de l’esport experts en motivació esportiva i desenvolupament positiu en l’adolescència han format a entrenadors de futbol base de diferents països europeus en tècniques per a motivar als seus esportistes i que aquests aconseguisquen un desenvolupament òptim. En aquest sentit, aquest programa, amb base científica, forma als entrenadors en la creació de climes motivacionals que afavoreixen la diversió, la implicació esportiva i el benestar dels joves jugadors. Els entrenadors reben la formació mitjançant tallers interactius i d’autoreflexió.

Entre les universitats participants en PAPA a nivell europeu es troba la Universitat de Birmingham, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Bergen a Noruega, la Universitat de França, la Universitat de Grècia, la Norwegian School of Sport Sciences i la York St John.

Durant els tres dies de reunió, els responsables de les diferents universitats sòcies i els seus equips han pogut analitzar la consecució dels objectius establits des de gener de 2012. L’últim dia de reunió s’han presentat les diferents conclusions dels grups de treball i la situació actual en els diferents temes del projecte.

Més informació:
Projecte PAPA a la Universitat de València