Inici / Notícies
NOTíCIES

Les pràctiques externes en Treball Social, transmisores de la identitat professional

Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, va inaugurar el passat 9 de juny la trobada de centres i tutors de pràctiques externes de Treball Social celebrada en la Facultat de Ciències Socials. A l’acte també va estar present Alfonso Maldonado, vicepresident d’ADEIT, que va agrair als tutors de pràctiques externes la seua labor de tutorització: «És la nostra responsabilitat oferir la major formació als nostres titulats. Les pràctiques externes són un dels programes més destacats d’aquesta formació, part essencial dels estudis universitaris. Agraïm als tutors de les pràctiques externes que actuen amb convicció i amb vocació». A més, assistiren a l’acte Ernest Cano, degà de la Facultat de Ciències Socials; Josefa Gómez, presidenta del Col.legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de València i Ainhoa Berasaluze subdirectora de Pràctiques de l’Escola Universitària de Treball Social de la Universitat del País Basc.

Les pràctiques externes, punt de trobada entre disciplina i professió

Agraïm als tutors de les pràctiques externes que actuen amb convicció i amb vocació.
Alfonso Maldonado
La vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat, Isabel Vázquez, va subratllar també la responsabilitat dels tutors de pràctiques externes i la presidenta del Col.legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de València, Josefa Gómez, va incidir en el compromís per transmetre una identitat professional als estudiants: «Transmetre a l’alumnat una identitat professional forma part de les expectatives que ells tenen al realitzar les seues pràctiques, per la qual cosa la seua transmissió és el nostre compromís». El degà de la Facultat de Ciències Socials, Ernest Cano, va qualificar com a tasca meritòria la labor dels tutors i tutores: «rebem molt més de vosaltres del que us aportem», va assenyalar.

Ainhoa Berasaluze, subdirectora de Pràctiques de l’Escola Universitària de Treball Social de la Universitat del País Basc, va oferir als assistents una ponència titulada La col·laboració entre els àmbits acadèmic i professional: clau per al desenvolupament del practicum. Al llarg de la seua intervenció va destacar també la importància de les pràctiques externes: «són un punt de trobada entre la disciplina i la professió. Particularment en els estudis de Treball Social, les pràctiques són un senyal d’identitat en la formació del treballador social, ja que el valor humà està estretament vinculat amb aquesta titulació», va assenyalar.

Durant el present curs acadèmic, en la titulació de Treball Social s’han formalitzat 387 pràctiques en 271 empreses i entitats, el que suposa que fins a la meitat de les pràctiques gestionades a la Facultat de Ciències Socials corresponen als futurs titulats i titulades de Treball Social.

Notícia publicada: 16/06/2014