Inici / Notícies
NOTíCIES

Un suport per a unificar el pagament del transport urbà s’alça amb el premi MOTIVEM 2019

La creació d’un suport per a unificar el pagament del transport urbà és la idea que ha resultat guanyadora en MOTIVEM 2019, una iniciativa organitzada per la Universitat de València, a través d’ADEIT, i en col·laboració amb ‘la Caixa’ i la Generalitat Valenciana.

El projecte guanyador, dotat amb 2.000 euros de premi, ha estat coordinat per la professora María Alcantud, del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, amb la col·laboració del professor Sergio Maruenda, del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i ha sigut desenvolupat per estudiants del Màster en Professor/a d’Educació Secundària. Celia Castillo, Begoña Cercós, Alba Latorre, Vanesa Puertos i Anna Tasa són les estudiants que han participat en aquesta idea, que planteja el desenvolupament d’un xip adhesiu connectat a una app que centralitza tots els títols de transport urbà en una única targeta NFC.

Un 11% més de participació respecte a la seua edició anterior
En la convocatòria 2019 han participat un 11 per cent més d’equips que l’any anterior. En concret, han sigut 168 -enfront de les 151 de 2018- les idees que han competit en aquesta edició de MOTIVEM. Unes idees generades conjuntament per 645 estudiants de la Universitat i pel professorat, 128 docents, que s’ha encarregat de coordinar els equips, dels tres campus de la Universitat.

Equips dels 18 centres de la Universitat
En aquesta edició de MOTIVEM han participat estudiants dels 18 centres de la Universitat de València. Psicologia, Economia, Enginyeria, Biologia, Magisteri i Dret són els centres que han presentat un major nombre d’idees.

A més del primer premi MOTIVEM, dotat amb 2.000 euros, durant l’acte de lliurament, s’han entregat 14 accèssits, de 1.000 euros cadascun.

La creativitat, la coherència de la idea, el fet que servisca per a cobrir una necessitat social, la qualitat de la presentació i la interdisciplinarietat dels membres de l’equip han sigut els cinc criteris que han servit per a valorar i seleccionar les idees guanyadores.

El PDI, element clau
La rectora de la Universitat de València, M.Vicenta Mestre, s’ha mostrat molt satisfeta, especialment, per l’increment de la participació de dones en MOTIVEM i ha agraït la implicació dels equips d’estudiants i del professorat, que els han ajudats i motivat en el desenvolupament de la seua idea, «element fonamental per a la innovació», ha assenyalat. A més, ha remarcat que «aquests enfocaments aplicats condueixen a projectes cada vegada més innovadors i que afavoreixen la transferència de coneixement entre la universitat i els teixits productius».

Així mateix, la rectora ha subratllat la important labor del professorat universitari per a formar en competències transversals i despertar la creativitat dels estudiants, objectiu principal del programa MOTIVEM.

En aquest mateix sentit s’han expressat durant l’acte de lliurament de premis MOTIVEM 2019 el president de la Fundació ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira; el director general de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; i el director general d’Economia de la Generalitat Valenciana, Francisco Álvarez.

Per la seua part, la vicerectora Adela Valero i directora del programa MOTIVEM ha destacat que «hi ha una comunitat de professorat altament compromés en el programa i que participa cada any en aquesta iniciativa d’UVEmprén de la Universitat de València».

L’acte també ha comptat amb la participació de la presidenta del Consell Social de la Universitat de València, M.Emilia Adán, qui ha destacat la importància de fer equip. «Emprendre no pot dur-se a terme en solitari», ha subratllat.

Finalment, Rocío García Peinado, directora de la Banca Institucional València-Castelló de CaixaBank, en representació de l’Obra Social La Caixa, entitat que recolza el programa, ha avançat que continuaran donant suport als joves emprenedors en aquest tipus d’iniciatives.

Notícia publicada: 15/05/2019