Inici / Notícies
NOTíCIES

Pérez Mira: El nostre gran repte és seguir mantenint un contacte directe i fluït amb l’empresa

Juan Manuel Pérez Mira és el nou president de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT. En el seu recentment estrenat càrrec ens ha concedit una entrevista en la qual ens acosta als principals reptes de la seua nova etapa com a president d’ADEIT, una entitat que enguany compleix 30 anys. Els seus principals objectius, dos: seguir mantenint un contacte directe i fluït amb el teixit empresarial valencià i treballar perquè tot el coneixement científic que s’està generant en la Universitat de València es trasllade a les empreses, retroalimentant-se tots dos mons i, així, els investigadors coneguen també, de primera mà, les necessitats de l’empresa.

Al llarg de la seua trajectòria professional, Pérez Mira ha sigut degà del Col·legi d’Economistes de València, president del Consell de Col·legis d’Economistes de la Comunitat Valenciana així com president de la Comissió Econòmica del Consell Social de la Universitat de València. A més, ha sigut professor del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat durant més de 16 anys i és membre del patronat de ADEIT des de l’any 2014. Abans d’assumir la presidència d’ADEIT, Pérez Mira era vicepresident. En l’actualitat, Pérez Mira és soci director de AGES (Assessorament i Gestió Econòmic i Social, S.L.).

Recentment estrenat en el seu càrrec com a president de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT, quins reptes i objectius marcaran el seu camí com a president d’una entitat que enguany compleix 30 anys?
La Fundació Universitat-Empresa ADEIT està en una etapa en la qual està culminant la transició a la nova condició de mitjà propi de la Universitat de València. Durant l’anterior presidència s’ha treballat molt a fons, i amb gran èxit, però hem d’acabar de culmina-la. Des d’aquesta nova condició, tenim com a gran repte, seguir mantenint un contacte directe i fluït amb el teixit empresarial valencià.

En l’actualitat, com visualitza l’estat de les relaciones universitat-empresa?
Crec que les relacions són excel·lents. La relació de ADEIT amb la Universitat de València és estupenda i veritablement hi ha una comunicació molt fluïda i hi ha un treball real. Som membres del mateix equip, no considerem que la Fundació siga una part diferenciada de la pròpia Universitat. Sinó que tenim una sèrie de comeses dins de la pròpia Universitat de València. Ens considerem Universitat de València, així se’ns considera en la Universitat també. I, per tant, el treball és molt fluid.

Pel que fa a la relació amb el món empresarial, també. La veritat és que la Càtedra de Cultura Empresarial està funcionant molt bé, amb moltes empreses interessades. En el patronat tenim també una representació de les principals empreses valencianes. Açò no vol dir que no hàgem de seguir treballant perquè aqueixa relació amb el món empresarial i amb el món de la Universitat siga cada vegada més fluïda i millor.

YouTube Preview Image

La relació de ADEIT amb la Universitat de València és estupenda i veritablement hi ha una comunicació molt fluïda i hi ha un treball real. Som membres del mateix equip
En la nostra missió d’aproximar les relacions socials entre la Universitat de València i la societat valenciana a través dels diferents programes que gestionem per a millorar la ocupabilitat dels nostres estudiants, amb formació especialitzada, pràctiques en empreses, difonent cultura emprenedora i recolzant la innovació i transferència tecnològica. Què nous projectes es planteja treballar més a fons durant el seu mandat?
En aquesta nova etapa hem de seguir aprofundint en la relació amb l’empresa i treballar les eines que ja tenim en marxa amb les noves que ja hem començat. I, en un futur, a mitjà termini, pensarem noves formes de relacionar-nos amb l’empresa i de ser útils a l’empresa i a la Universitat en aqueixa funció de comunicació que té ADEIT. Tota la part de la innovació la volem treballar molt. La translació de tot el coneixement científic que s’està generant en la nostra Universitat, que és molt ampli i és molt important, al món de l’empresa, que ells coneguen aqueix coneixement que estem generant i els nostres investigadors estan realitzant treballs de primer nivell. I al mateix temps que els nostres investigadors coneguen les necessitats de l’empresa i que d’aquesta forma tinguen també aqueix pols empresarial.

Com ens ha comentat, el seu antecessor en el càrrec, D. Alfonso Maldonado, ha centrat el seu mandat a abordar el procés de conversió de ADEIT a mig propi de la Universitat de València, la qual cosa ha requerit un complex procés jurídic i administratiu. Com ho continuarà vostè com a economista i president de la institució?
Efectivament jo sóc economista. Tinc una visió més economicista del que pot ser la gestió. L’etapa d’Alfonso ha tingut moltes virtuts, però la principal és haver tingut com a president un jurista de primer nivell. El que ens ha donat a tots la màxima garantia i la màxima seguretat que el trànsit que hem fet, que ha sigut un trànsit complex, des de la situació anterior de ADEIT a la nova condició de mitjà propi de la Universitat de València, s’ha fet perfectament i amb totes les garanties. Aquesta etapa me la plantege com una etapa d’acabar amb aquest procés i, sobretot, com una etapa en la qual la prioritat d’ADEIT estiga marcada en la gestió. I a partir d’ara, i d’aqueix trànsit que hem viscut, aconseguir que la Fundació seguisca funcionant com ho ha fet fins ara, fins i tot amb la major eficiència possible.

Notícia publicada: 21/06/2017