Inici / Notícies
NOTíCIES

Espanya, el país europeu on més fàrmacs per a evitar l’ansietat es consumeixen

La Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (Semergen) alerta en el seu últim informe, presentat aquest mes d’octubre, de l’ús «indiscriminat» d’ansiolítics, fàrmacs dels quals més d’un milió d’espanyols fan un consum excessiu. De fet, són els ciutadans europeus que més recorren a aquests medicaments.

La recepta excessiva de medicaments per part del personal sanitari és un dels aspectes que es tracten dins del Màster Propi en Qualitat Farmacoterapèutica i Seguretat del Pacient de la Universitat de València, entre els objectius de la qual es troba prevenir i tractar de manera positiva i eficient les malalties a través d’un ús més racional dels medicaments.

Begoña Porta, coordinadora del curs i farmacèutica especialista del servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari Dr. Peset, subratlla que, a través d’aquesta formació, s’aconsegueix establir unes bases metodològiques i unes eines amb la finalitat de «poder identificar situacions de millora, incorporar-les i poder garantir la qualitat per a qualsevol professional de la salut». 

YouTube Preview Image

Més informació: Màster Propi de Qualitat Farmacoterapèutica i Seguretat del Pacient

Notícia publicada: 30/10/2018