Inici / Notícies
NOTíCIES

L’estudiant d’Economia Elena Ortega ens acosta a la seua formació pràctica en una assessoria

L’estudiant de la Llicenciatura d’Economia de la Universitat de València Elena Ortega ens aproxima a la seua pràctica en l’assessoria Grup Naser Fesien. La seua pràctica, tutoritzada en la consultoria per Víctor Martínez i en la Universitat de València per María Caballer, va començar al novembre i finalitzarà el pròxim mes de juliol. Quan acabe les seues pràctiques, que considera «essencials» en la seua formació, Elena haurà finalitzat la seua carrera. En aquests mesos, l’estudiant ha aprofundit en conceptes com l’aplicació pràctica dels impostos o l’anàlisi de temes comptables en profunditat. En aquesta secció, Elena ens mostra el seu dia a dia de pràctiques en el Grup Naser Fesien, una consultoria en la qual la seua principal filosofia continua sent oferir un servei atent al client en les àrees fiscals, tributàries, comptables, relacions laborals o jurídic-mercantil, com explica el seu director gerent i tutor d’Elena, Víctor Martínez.

ELECCIÓ DE LA PRÀCTICA. Per què vas triar aquesta pràctica?
Elena Ortega. Vaig triar aquesta pràctica perquè jo cercava una assessoria o una consultoria. Vaig cercar informació sobre aquesta empresa i em va donar confiança i em va semblar bastant completa. Volia provar en el dia a dia què és una assessoria, ja que el teòric està molt bé, però el pràctic és una altra cosa i mai saps si et va a agradar quan ho realitzes. Volia descobrir si m’agradava o no, principalment per triar una branca professional de futur. A més, també en aquesta empresa puc estar un període llarg de pràctiques, i amb el temps vas adquirint més coses i com més temps et formes, sempre és millor.

LA PRIMERA IMPRESSIÓ… Quin va ser la primera impressió en arribar al Grup Naser Fesien?
E.O. La meua primera impressió va ser que era una empresa bastant gran i amb bastants col•laboradors. Des del principi, el tracte ha sigut molt bo i sempre he estat molt a gust. Sempre t’ajuden bastant i estan molt pendents a l’hora d’explicar-te la tasca que has de fer. El que té de bo aquesta empresa és que, entre els uns i els altres ens ajudem bastant formant un equip.

L’APRENENTATGE, EN UNA FRASE. Quines qüestions destacaries del que estàs aprenent?
E. O. Qualsevol tasca que jo faça ara és una base. És partir de zero, pràcticament. A través de les pràctiques adquirisc coneixements a una velocitat increïble. Tota la formació és real i la pràctica la pots aplicar al teu dia a dia professional.

LA INFLUÈNCIA EN LA TEUA CARRERA… Com crees que va a influir en el teu futur desenvolupament professional? T’havies plantejat aquesta eixida professional?
E. O. Les pràctiques són essencials en qualsevol estudi de la Universitat que realitzes. Està molt bé la part teòrica, però és essencial veure aqueixa aplicació d’una tasca en un treball. Qualsevol persona que realitze els seus estudis ha de realitzar unes pràctiques perquè, veritablement, ací és on t’adones que el que has estudiat mereix la pena, pots aplicar-ho i et dóna confiança. L’assessoria me l’havia plantejat com a eixida professional. Per açò, vaig agafar aquesta pràctica. És veritat que veus altres camps, com a comptabilitat, i també veus altres àmbits, açò et permet veure altres àrees de treball.

NOUS CONEIXEMENTS? Estàs aplicant els coneixements teòrics adquirits en les aules o estàs adquirint coneixements diferents?

E. O. Dins de la meua titulació és bastant més abstracte tot el que m’ensenyen. Temes d’impostos vaig estudiar la incidència econòmica que té un impost, però no la seua aplicabilitat. Part de zero en la part pràctica. Per açò, les pràctiques són fonamentals.

EL PAPER DEL TUTOR. Quin paper juga el tutor d’empresa en la teua pràctica?
E. O. El meu tutor ací en l’empresa és la persona que em va donant tasca conforme va veient com vaig aplicant-la i va veient fins a quina aconseguisca pot anar explicant-me més. La relació de confiança ha crescut des del primer dia.

Llig l’entrevista amb el seu tutor d’empresa, Víctor Martínez 

Notícia publicada: 10/04/2014