Inici / Notícies
NOTíCIES

De les aules al laboratori: nova edició de la Fira Experimenta

Acostar els principis de la Física i la seua aplicació pràctica: est és un dels objectius de la Fira Experimenta, que celebrarà diumenge 24 d’abril una nova edició. El Museu Príncep Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà aquesta trobada, organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València en col·laboració amb la seua Fundació ADEIT.

Estudiants i professionals d’ensenyaments mitjans (Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius) exposaran els seus projectes experimentals construïts pels participants i els visitants podran veure i formular totes les seues preguntes, a més de votar als seus projectes favorits, en una edició en la qual es presentaran més de trenta-dos projectes a concurs. Els més xicotets també tindran el seu espai en el taller Fisicalandia, on podran acostar-se de primera mà a la Física, que es desenvoluparà simultàniament a la resta de la programació. 

Estudiants i professionals d’ensenyaments mitjans seran, una edició més, protagonistes d’Experimenta

Quant als premis, es concediran un total de cinc guardons; dos premis de 250 euros per cada categoria del concurs segons el cicle d’estudis i un altre de 200 euros per al projecte més votat pel públic visitant a la fira, a més d’esments d’honor.

Aquesta iniciativa compta amb l’ajuda del projecte competitiu FCT-14-8689 de la Fundació Espanyola para a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat (Ajudes per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació), a més de la col·laboració de diferents entitats patrocinadores com la Delegació per a la Incorporació i Servei de Formació Permanent, Càtedra de Divulgació de la Ciència, el Jardí Botànic, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i altres entitats externes, com la Reial Societat Espanyola de Física, Caixa Popular i el Museu Príncep Felipe de la Ciutat de les Ciències.

Més informació:
11ª Fira Experimenta

Noticia publicada: 21/03/2016