Inici / Notícies
NOTíCIES

Francisco Pérez: «No sobren titulats, el repte és aprofitar-los productivament»

Francisco PérezL’aprofitament del capital humà representa un repte i una oportunitat per a la Comunitat Valenciana. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi que l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) ha desenvolupat per a ADEIT amb motiu del seu 25 aniversari i que va ser presentat pel catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, Francisco Pérez, la passada setmana davant els membres del Patronat de ADEIT. «No sobren titulats; només cal saber aprofitar-los», va afirmar Francisco Pérez, director del IVIE i responsable d’aquest estudi al costat del catedràtic de Psicologia Social i de les Organitzacions José Mª Peiró.

L’estudi, que duu per títol La contribució d’ADEIT a la projecció professional dels titulats de la Universitat de València: situació actual i perspectives i que serà presentat en els pròxims mesos en un acte públic, repassa amb detall l’evolució de la situació laboral dels egresats, la seua presència en el teixit productiu, la influència de les pràctiques laborals en l’ocupació o les implicacions de la formació de postgrau i la formació contínua en la trajectòria laboral, entre altres aspectes.

Tres quartes parts dels egresats de la Universitat de València i un 30 per cent dels titulats que actualment treballen a la Comunitat Valenciana han rebut els serveis de formació, pràctiques o ocupació d’ADEIT

La formació, una aposta rendible
Els titulats universitaris ocupats a la Comunitat Valenciana s’han multiplicat per vuit en els últims 35 anys, va subratllar Francisco Pérez, qui va informar que un de cada quatre treballadors en l’actualitat és titulat universitari. A més, segons va avançar Francisco Pérez, dos terceres parts de les ofertes de treball que es creuen fins a 2020 seran de titulats universitaris.

En aquest sentit, va defensar la rendibilitat de la formació. «Davant la pregunta de si és rendible estudiar en la Universitat, la resposta és afirmativa es mire com es mire» –va assenyalar– al mateix temps que va informar que les taxes d’atur són molt menors entre els titulats universitaris que entre la població general.

Más de 150.000 persones reben serveis d’ADEIT
En aquests 25 anys, ADEIT ha oferit serveis i programes per a millorar el desenvolupament professional a més de 150.000 estudiants i titulats, el que significa que tres quartes parts dels egresats de la Universitat de València i un 30 per cent dels titulats que actualment treballen a la Comunitat Valenciana han rebut els serveis de formació, pràctiques o ocupació d’ADEIT.

Notícia publicada: 30/09/2013