Inici / Notícies
NOTíCIES

Berrocal reivindica la necessitat de reconeixement oficial de la professió d’expert comptable

 Amb el títol ‘Els reptes de l’Expert Comptable en un pròxim futur i el paper del Registre d’Experts Comptables’ el president de l’Associació d’Experts Comptables i Tributaris d’Espanya (AECE), Juan Carlos Berrocal, ha reivindicat una necessitat immediata del reconeixement oficial d’aquesta professió. Ho ha fet durant la clausura de la cinquena edició del Diploma d’Expert Comptable amb ERP de la Universitat de València celebrada en la Fundació ADEIT.

Berrocal ha subratllat que l’expert comptable s’enfronta a un futur «en el qual no tenim ni el títol d’acreditació protegit ni tenim una reserva de l’activitat efectivament reglamentada». En aquest sentit, ha remarcat que, encara que a Espanya s’estan fent avanços sobre aquest tema, aquests es realitzen des del dret privat a través d’entitats de reconegut prestigi com el Consell General d’Economistes, la AECA o la AECE que és l’associació que ell presideix.

Aquestes entitats, ha indicat Berrocal, «acrediten als seus associats en l’exercici de la professió i suposen un plus que dóna confiança i confiabilitat al mercat». «Estem regulant des del dret privat amb tota la legitimació l’exercici de la professió», ha incidit el president de AECE.

YouTube Preview Image

Notícia publicada: 07/10/2016