Inici / Notícies
NOTíCIES

Experts europeus en malalties rares respiratòries es donen cita en ADEIT

La seu d’ADEIT acollirà a un centenar de metges i investigadors especialitzats en malalties rares respiratòries, pertanyents al Grup d’Investigació de Malalties Rares Respiratòries de la Universitat de València. Durant quatre dies, del 18 al 21 d’abril, els especialistes tractaran la Síndrome de Discinesia Ciliar Primària dins del marc de Cooperació Europea en Ciència i Tecnologia.

La trobada ha estat organitzat per BEAT-PCD, una xarxa que alberga a més de 120 investigadors, clínics i acadèmics d’alt nivell. La xarxa és multidisciplinar i dóna cabuda a pneumòlegs pediàtrics, cirurgians otorrinolaringòlegs, fisioterapeutes, fisiòlegs respiratoris, genetistes moleculars, microbiòlegs, científics de diagnòstic, epidemiòlegs i experts en imatges. BEAT-PCD està format per un comitè de gestió de 30 membres de prop de 20 països de la UE. Els professors de la Universitat de València Amparo Escribano, Miguel Armengot i Francisco Dasí actuen d’amfitrions, després de ser triada València com seu de la pròxima conferència.

Conferències, presentacions orals i pòsters, reunions de treball d’experts sènior i tallers de formació específics per a joves mèdics i investigadors seran les activitats principals de les jornades.

La reunió constarà de diferents apartats entre els quals s’inclouen conferències, presentacions orals i pòsters, reunions de treball d’experts sènior i tallers de formació específics per a joves mèdics i investigadors. Els experts posaran en comú els seus coneixements sobre la naturalesa de la malaltia, l’eficàcia dels registres, els avanços clínics i les accions conjuntes per a eliminar la dificultat del diagnòstic i el tractament, així com la presentació de nous projectes i línies d’investigació. La professora Amparo Escribano, directora del grup d’investigació de la Universitat de València, manifesta que: “reunir-nos amb especialistes de 17 països europeus, a més d’Austràlia i Xile és una ocasió única per a afermar les col·laboracions internacionals, ja que la complexitat de les malalties rares respiratòries que tractem en consulta demanda compartir coneixements i pràctiques clíniques”

Mesures com l’acció europea BEAT-PCD faciliten la investigació relacionada amb la malaltia per a identificar mecanismes, estudiar patrons de malaltia i progressió, definir mesures de resultat, millorar la gestió clínica i identificar teràpies d’alta prioritat. La professora Jane Lucas, directora de la xarxa, ens indica que: “BEAT-PCD és una plataforma per a estudis preclínics que conduiran a assajos clínics. Totes les nostres activitats són donades suport pel programa-marc comunitari Horitzó 2020″.

Notícia publicada: 12/04/2017