Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou màster abordarà les tècniques de fisioteràpia adaptades a la dona

Les diferències biològiques entre homes i dones i els problemes de salut que presenten específicament les dones fan necessari un abordatge diferent des de l’àmbit de la fisioteràpia. Amb l’objectiu d’oferir al fisioterapeuta les eines, tècniques i protocols de tractament que faciliten el tractament de les patologies que poden afectar a la dona al llarg de la seua vida, la Universitat de València presenta la primera edició del Màster en Fisioteràpia Especialitzada en la Dona.

A més de professionals del camp de la fisioteràpia, el màster contempla classes per part d’altres professors, especialistes en infermeria, cirurgia, farmàcia, dermatologia, ginecologia, nutrició i oncologia, entre altres

Aquest màster, de dos anys de durada i que començarà el pròxim mes d’octubre, abordarà des d’un punt de vist multidisciplinari tant conceptes anatomo-fisiològics, de valoració i estratègies de fisioteràpia i tècniques de fisioteràpia, així com de prevenció i recuperació.

Els fonaments i valoració en patologia femenina, la fisioteràpia obstétrica, la fisioteràpia urològica, l’abordatge fisiotepàpic del dolor crònic, la fisioteràpia en el linfedema i la intervenció osteopàtica en els processos fisiopatològicos femenins seran els sis grans blocs sobre els quals s’estructura el màster, que es completa amb un treball fi de màster.

Enfocament pràctic
A més, el curs, que s’impartirà els dijous i divendres a la vesprada i dissabtes als matins, contempla la realització de pràctiques externes en un centre especialitzat en els temes tractats en el màster.

Les classes teòriques seran a càrrec d’un quadre docent multidisciplinari. A més de professionals del camp de la fisioteràpia, procedents tant del món acadèmic com de la pràctica professional, el màster contempla classes per part d’altres professors relacionats amb la matèria com a especialistes en infermeria, cirurgia, farmàcia, dermatologia, ginecologia, nutrició i oncologia, entre uns altres.

Amb aquest màster es pretén donar resposta a la demanda de professionals amb formació especialitzada per a unitats de sòl pèlvic, preparació física pre i postpart, i tractament de flebo-linfedemas, tant en el context de l’atenció primària com en l’especialitzada, expliquen des de l’adreça del curs en relació a les seues eixides professionals, els qui subratllen que cada vegada es demanden més professionals altament especialitzats en aquest àmbit.

Més informació:
Màster en Fisioteràpia Especialitzada en la Dona 

Notícia publicada: 29/06/2015