Inici / Notícies
NOTíCIES

El seguiment d’úlceres i cremades amb una foto, idea guanyadora dels III Premis MOTIVEM

Sanberry Cam s’ha alçat amb el primer Premi MOTIVEM en la seua tercera edició. Aquests premis, als quals s’han presentat 92 equips coordinats per docents de la Universitat de València, han permès desenvolupar idees emprenedores des de les aules. Els Premis MOTIVEM s’emmarquen dins de l’activitats de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València i conten amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Obra Social de “la Caixa”.

92 equips formats per 326 estudiants i 66 docents s’han presentat als III Premis MOTIVEM que reconeixen les millors idees emprenedores

Alberto Pérez, estudianta del Grau en Infermeria, David Olmos, del Grau en Òptica i Optometria, i Luis Miguel Gil, del Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, estan al capdavant d’aquesta idea que ha estat coordinada pels professors del Departament d’Infermeria Antonio Martínez i José Vicente Visconti.

El projecte guanyador, que ha estat premiat amb 4.000 euros, consisteix en un dispositiu que és capaç, mitjançant una fotografia, d’analitzar, avaluar i quantificar l’estat de patologies com úlceres, cremades, estrabisme, cataractes i uveítis, millorant així el seguiment dels pacients.

Compartir transport i realitat virtual en patrimoni, segon i tercer premi
El segon premi, dotat amb 3.000 euros, ha estat para Caruniv que consisteix en un servei perquè estudiants i professors universitaris publiquen les rutes que recorren per a anar a la Universitat i reduïsquen costos, així com la interacció social entre els usuaris. Aquest projecte, coordinat per la professora del Departament d’Economia Aplicada, Antonia Sajardo, ha estat desenvolupat per les estudiants del Grau en Treball Social, Cristina González-Madroño i Andrea Rivas, i l’estudiant del Grau en Dret, Miguel Ángel Sancho.

Les altres set idees finalistes han estat L’ombra de l’arbre; Celulosa 2.0; Jellyking, Extremofilm; Celiart; Actua; i WalletBand, totes elles reconegudes amb 1.000 euros cadascuna.

Rvive és el projecte guanyador del tercer dels guardons d’aquesta edició dels Premis MOTIVEM amb 2.000 euros. Els estudiants del Grau en Maestro i Mestra en Educació Primària, Manuel Blasco, Álvaro Morales i Isabel Rodríguez són els responsables d’aquest projecte, coordinat pel professor del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, Hèctor Hernández, que té com objectiu a través de la realitat virtual millorar l’aprenentatge significatiu en diferents àrees de coneixement i/o en intervencions patrimonials i culturals.

Treball en equip, essència dels Premis MOTIVEM
L’acte de lliurament dels premis ha estat presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, que ha destacat la capacitat innovadora dels projectes presentats. Per la seua banda, el president de Cierval, José Vicente González, ha valorat l’oportunitat de treballar en equip que ofereixen els Premis MOTIVEM, «ningú pot fer gens solament», i ha animat als estudiants a emprendre. «Aquesta Comunitat necessita gent com vosaltres», ha remarcat González.

En aquesta línia ha intervingut el president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Carlos Pascual, que ha subratllat la importància d’aquesta càtedra per a inocular l’esperit emprenedor entre els estudiants de la Universitat de València. Per part de l’Administració, la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència de la Generalitat Valenciana, Josefina Bueno, ha conclòs que dels Premis MOTIVEM es duu innovació, transversalitat i creativitat «una mica que necessita molt la societat». El lliurament de premis també ha estat protegida pel director del centre d’institucions de Caixabank, Fernando Corell, que ha subratllat la valentia dels emprenedors.

Notícia publicada: 11/05/2016