Inici / Notícies
NOTíCIES

Sáiz Amorós, de Grupo Martínez, en la Comissió d’Agricultura del Congrés dels Diputats

«És necessari crear una base comuna per a la legislació en defensa alimentària. L’actual autorregulació, a través de referencials privats per part no solament de les grans empreses, sinó a més per xicotets i grans operadors, estan motivant una competitivitat desigual». Amb aquestes paraules intervenia Leonor Sáiz Amorós, presidenta i representant del grup de treball en defensa de la plataforma alimentària Food Defense Solucions i directora corporativa de Relacions Institucionals del Grup Martínez, celebrada la passada setmana en la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient del Congrés dels Diputats.

La seua intervenció com a representant d’aquesta plataforma va venir a defensar la proposta legislativa sobre defensa alimentària, pionera a Europa, que cerca establir el marc pel qual els sistemes de protecció i defensa alimentària garantisquen que es comercialitzen aliments segurs, i que existisquen sistemes de gestió capaces d’identificar i afrontar les conseqüències que podria tenir una contaminació deliberada dels aliments en qualsevol de les fases de la cadena. L’àmbit d’aplicació d’aquesta futura regulació abastaria totes les etapes que comprenen la producció, la transformació i la distribució dels aliments i pinsos. 
La normativa suggereix, a més, la necessitat de crear una autoritat per a la defensa alimentària la principal missió de la qual consistiria a promoure la defensa alimentària oferint garanties i informació objectiva a consumidors i agents econòmics del sector agroalimentari espanyol.

Més informació: Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, sessió nº 25, 20/6/2018