Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT propícia la col·laboració entre el Centre de Supercomputació de la UV i S2 Grup

Visita Centro Supercomputación de S2 GrupoL’empresa valenciana S2 Grup ha visitat el Centre de Supercomputació de la Universitat de València amb la finalitat de conèixer les seues potencialitats, així com les possibles vies de col·laboració per a algun els seus projectes.

A la reunió, propiciada per la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, ADEIT, van assistir els màxims responsables de totes dues entitats en aquesta matèria. Per part de la Universitat de València, van participar Ximo Aldás, vicerector d’Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació, José Manuel Claver, delegat de la Rectora per a la Universitat Digital, José María Ibáñez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, Fuensanta Domenech, directora del Servei d’Informàtica, així com personal tècnic del Centre de Supercomputación.

En representació de S2 Grup van assistir el seu soci director general, José Rosell, juntament amb el director i subdirector d’Explotació, Alberto Rivas i Guillermo Rosell, respectivament.

Un centre innovador
El Centre de Supercomputació de la Universitat de València, situat en el seu nou Centre de Procesament de dades (CPD) del Campus de Burjassot/Paterna, ha multiplicat en els últims mesos la seva capacitat amb la instal·lació i configuració dels nous superordenadores LluisVives v2 i Tirant v3. La potència de càlcul de la Universitat a la disposició dels investigadors es multiplica així per 10.

A més, des de fa uns mesos, la Universitat de València obre la possibilitat de fer ús de les instal·lacions de supercomputación per part de les empreses privades. En concret, es reserva el 10% de l’ús d’aquestes instal·lacions per a projectes empresarials externs, segons han informat tant el delegat de la Rectora per a la Universitat Digital com la directora del Servei d’Informàtica de la Universitat de València.

S2 Grup es va mostrar interessada a ser una d’aquestes entitats ja que, tal com va avançar el seu soci director José Rosell, aquesta empresa desenvolupa molts projectes en els quals es manegen grans quantitats de dades i, per tant, contemplen possibilitats de col·laboració a través de diferents tipus de projectes, en els quals la Universitat de València es podria convertir-se en «soci de la seva oferta de valor», va apuntar Rosell.

S2 Grup, referent en ciberseguretat
S2 Grup és una empresa valenciana amb diferents seus a Espanya i en altres països europeus i llatinoamericans, referent a nivell nacional en matèria de ciberseguretat i ciberinteligencia. Amb més de 330 treballadors actualment i present en diferents països europeus i lationamericanos, S2 Grup ha desenvolupat les úniques eines nacionals de ciberdefensa, contribuint de forma molt important al desenvolupament de tecnologies que permetin a l’Administració Pública i empreses estratègiques una millor defensa davant ciberamenazas.

Durant la reunió, es va acordar, d’una banda, desenvolupar un projecte pilot per a ajustar necessitats de S2 Grup amb les potencialitats del Centre de Supercomputació i, d’una altra, subscriure un conveni entre la Universitat de València i S2 Grup en el qual es concreten les condicions de la col·laboració.

Notícia publicada: 28/01/2019