Inici / Notícies
NOTíCIES

Universitat, empresa i Administració rendeixen un homenatge a l’ex rector Esteban Morcillo

Homenaje Esteban MorcilloL’ex rector Esteban Morcilllo ha rebut un homenatge per part del món universitari, de l’empresa i de l’Administració, organitzat conjuntament per la Fundació Universitat-Empresa i el Consell Social de la Universitat de València.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, el president del Consell Social de la Universitat de València, Manuel Broseta, el president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, han dirigit unes emotives paraules a Esteban Morcillo, que ha estat al capdavant del Rectorat de la Universitat de València durant els últims vuit anys.

La capacitat de «navegar en el pitjor moment de la crisi econòmica i institucional» va ser l’aspecte més destacat pel president de la Generalitat Valenciana de la gestió d’Esteban Morcillo al capdavant del Rectorat de la Universitat de qui, a més, va subratllar la seua lleialtat i proximitat als interessos dels valencians. «Esteban Morcillo ha fet història en la Universitat de València», va concloure.

Per la seua banda, la rectora de la Universitat de València va posar l’accent en l’actitud conciliadora, la capacitat de diàleg, la prudència i la cerca de consens de l’ex rector. «Esteban Morcillo és un convençut de la Universitat pública i del servei públic que ha de prestar a la societat», va afirmar Mª Vicenta Mestre.

Un convençut de la cooperació universitat-empresa
En aquest mateix sentit es va expressar el president del Consell Social, Manuel Broseta, qui va destacar, entre les característiques exrector, la seua sensatesa, serenitat i saviesa per a mesurar els temps. «Tota la societat valenciana té un deute amb tu», va afirmar el president del Consell Social, qui a més va destacar la seua aposta per la cooperació universitat-empresa.

Aquest mateix aspecte va ser el més destacat pel president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, qui va subratllar el seu «suport permanent i decidit a la relació de la Universitat de València amb el món de l’empresa» com un dels elements clau para per al progrés econòmic i social. En aquest sentit, va agrair a l’ex rector Esteban Morcillo el seu «suport permanent a la Fundació ADEIT, mitjà propi de la Universitat de València».

 
Esteban Morcillo va voler compartir l’homenatge amb totes les persones del seu equip de govern i, especialment, de Mª Vicenta Mestre, qui -va pronosticar- serà una «magnífica rectora». Així mateix, va agrair la col·laboració de tots aquests anys del Consell Social i de ADEIT per a fer una «millor Universitat».

A més, l’acte va comptar amb una nodrida representació de personalitats de la Universitat, de l’Administració i de les empreses del Patronat de ADEIT. Entre uns altres, el vicepresident de CEOE, José Vicente González, el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata, els ex presidents de ADEIT, Carlos Pascual i Alfonso Maldonado, els ex rectors Ramon Lapiedra i Francisco Tomás i els consellers d’Educació, Investigació, Cultura i Esports i d’Economia i Hisenda, Vicent Marzà i Vicent Soler, respectivament, entre altres.

 
 
Noticia publicada: 1/06/2018