Inici / Notícies
NOTíCIES

Impulsant l’emprenedoria des de RE4, una xarxa d’escoles per al professorat universitari

En el marc de la Xarxa per a la Formació de Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor (RE4), creada en 2012 per la Universitat de València, la de Córdoba, la de la Laguna i la de Valladolid, la Fundació Universitat-Empresa ADEIT va acollir l’acte d’incorporació a aquesta Xarxa i la inauguració de les noves Escoles d’Estiu de la Universidade da Coruña, la de Las Palmas de Gran Canaria i la de Zaragoza. Tres noves escoles d’estiu, que es desenvoluparan en les respectives universitats, que han participat en la inauguració conjunta amb les intervencions –a través de videoconferència- dels rectors de cada Universitat juntament amb el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual i del catedràtic de Psicologia del Treball i de les Organitzacions de la Universitat, José Ramos López.

Ara la sensació de vertigen és major: la gran inestabilitat i la competitivitat obliguen a una major flexibilitat en tots els àmbits.
José Ramos
José Ramos ha impartit la conferència inaugural Fomentar l’empleabilitat i l’emprenedoria a partir de la innovació, la iniciativa personal i l’auto-eficàcia. Durant la seua intervenció, el catedràtic de Psicologia del Treball i de les Organitzacions de la Universitat ha analitzat el nou marc de les relacions laborals i les transformacions que, en aquest sentit, s’han produït en el significat del treball per a les persones: «Abans ens movíem per patrons relativament estables. Ara la sensació de vertigen és major: la gran inestabilitat i la competitivitat obliguen a una major flexibilitat en tots els àmbits», assenyalava. També ha apuntat al canvi que s’ha produït l’evolució de la carrera professional, «que actualment demanda una gran polivalència i una adaptació contínua que provoca que els ascensos laborals siguen lineals i no ascendents».

En la seua conferència ha subratllat la necessitat d’emprendre no solament en l’àmbit de la creació d’empreses sinó en qualsevol àmbit laboral: «Per a tenir valor en l’entorn laboral, les conductes relacionades amb l’orientació emprenedora augmenten l’ocupabilitat», va sentenciar. Organització, planificació, confiança en un mateix i acceptar les dificultats com a repte i no com a amenaça són algunes de les característiques que han de guiar l’orientació emprenedora.

Comença la VI edició de l’Escola d’Estiu
Amb la conferència sobre orientació emprenedora com a foment de l’ocupació s’inauguraven les tres noves Escoles d’Estiu que s’incorporen a RE4. Una xarxa coordinada per la Universitat de València i d’ADEIT i que enguany està finançada pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. La inauguració de l’Escola d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor de la Universitat de València començarà dilluns que ve 7 de juliol, a les 9.30 hores, en la Fundació Universitat-Empresa ADEIT. En aquestes escoles, els professors universitaris rebran formació orientada a l’obtenció de coneixements sobre l’actitud emprenedora amb l’objectiu que puguen traslladar aquestes eines als seus estudiants en les aules.

Noticia publicada: 01/07/2014