Inici / Notícies
NOTíCIES

Benito Naveira: «La postcontractació és la lampisteria de la Borsa, preocupa quan falla»

La postcontractació va ser el tema central de la inauguració de la 16ª edició del Diploma en Borses i Mercats Financers, que un any més realitzaran una trentena d’estudiants de diferents titulacions de la Facultat d’Economia.

El conseller delegat de Iberclear, Societat del grup Borses i Mercats Espanyols, Jesús Benito Naveira, va anar l’encarregat d’oferir la conferència inaugural, des de la seua àmplia experiència en el món de la postcontractació de valors.

«La postcontractació és coneguda com el sector de la lampisteria dels mercats de valors, solament pensem en ell quan falla», va assenyalar. «Està molt allunyat del món de la faràndula de la contractació, no resulta tan ‘sexy’, però és fonamental», va reiterar.

Durant la seua intervenció, va realitzar una explicació d’en què consisteix el sector, va analitzar la seua evolució, va detallar com ha sigut la reforma espanyola de la postcontractació de valors i va acabar apuntant quin pot ser el futur d’aquest àmbit. 

Per a tancar la seua intervenció va oferir als estudiants dos consells per al seu futur professional; l’honestedat i la companyonia. «No hi ha bon professional si darrere no hi ha una bona persona. Una companyia només funcionarà si hi ha un bon equip i cada peça és important», va concloure.

Un consell que també va oferir el director d’aquest curs, Valentín Navarro, qui va recomanar als estudiants «guiar-se sempre per criteris d’ètica perquè la Borsa seguisca jugant un paper important com a font de finançament de les empreses i motor de creixement i ocupació».

Valentín Navarro: «Guiar-se sempre per criteris d’ètica perquè la Borsa seguisca jugant un paper important com a font de finançament de les empreses i motor de creixement i ocupació»

Per la seua banda, el vicepresident del Consell Social de la Universitat de València i president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, va agrair a la Borsa la seua voluntat de difondre la cultura borsària entre els futurs professionals i va subratllar el valor d’aquest curs per a diferenciar el curriculum i les possibilitats d’ocupació dels titulats universitaris.

En aquest sentit, el president de la Borsa de València, Vicente Olmos, va recordar que les empreses necessiten comptar amb personal amb la millor qualificació i que, per a açò, la Borsa posa a la disposició del curs als seus millors professionals, que comparteixen la docència amb professorat de la Unviersitat de València. 

El curs, que s’imparteix en les aules de ADEIT i que finança la Borsa de València, es perllongarà fins al pròxim mes de març.

Notícia publicada: 26/10/2017