Inici / Notícies
NOTíCIES

Maldonado: «Les pràctiques són una de les millors maneres de portar la Universitat a l’empresa»

El programa de pràctiques externes dels estudiants és una de les eines més efectives per aproximar la Universitat al món de l’empresa. Així ho va afirmar el president de la Fundació ADEIT, Alfonso Maldonado, durant la inauguració del programa d’acreditació i avaluació de tutors i tutores de pràctiques que es va celebrar en ADEIT. 

Aquest programa, que comença la seua segona edició, té com a objectiu formar, avaluar i acreditar a 100 tutors i tutores de pràctiques externes així com renovar l’esment de qualitat d’una vintena de participants en aquest programa en la seua primera edició, celebrada en 2011. 

Aquest curs constitueix «un pont per facilitar la tutorización i col·laboració entre el món de l’empresa i el de la Universitat amb l’objectiu de mantenir i millorar el sistema existent», va explicar la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, que també va participar en l’obertura d’aquesta nova edició. La vicerectora va ressaltar la utilitat del programa de pràctiques per aproximar el món de l’empresa i el de la Universitat. «Les pràctiques són una oportunitat perquè les pimes coneguen el valor afegit d’un titulat i perquè la universitat conega les necessitats de l’empresa», va assenyalar. 

Per la seua banda, el vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa, Ramón López, va destacar la importància de les pràctiques en la trajectòria acadèmica dels estudiants i, especialment, amb el canvi de model educatiu a partir de Bolonya. A més, va subratllar l’important paper de la tutorització. «Per a què l’experiència siga totalment satisfactòria necessitem comptar amb tutors formats i amb experiència». 

D’açí la importància del programa d’avaluació i acreditació de pràctiques, que el vicerector de Polítiques de Formació descriu com una acció formativa que posa en valor la relació entre tutor acadèmic i tutor d’empresa perquè l’estudiant aplique les competències acadèmiques en la vida fora de la universitat. «SEAT-PE conjuga amb èxit universitat i empresa amb l’objectiu de reconèixer la bona labor de professors i professionals».

Per la seua banda, el director general de la Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP), Salvador Palazón, va reconèixer l’encert de la iniciativa durant la seua inauguració. «El cas de la Universitat i de ADEIT en la seua gestió de pràctiques és una bona pràctica que altres universitats haurien de prendre en consideració», va afirmar. 

El programa es divideix en dues branques: un per als tutors que participen per primera vegada i un altre per a tutors ja acreditats en l’anterior edició, ambdues amb modalitat semipresencial. En la via de renovació es van rebre i van acceptar 24 sol·licituds (10 tutors d’empresa i 14 tutors acadèmics) amb l’objectiu de revisar els seus protocols d’actuació per aplicar-ho en un cas real. D’altra banda, realitzaran el nou programa 110 (55 d’empresa i 55 acadèmics). El certificat tindrà una validesa de deu anys. 

Notícia publicada: 01/06/2016