Inici / Notícies
NOTíCIES

Carlos Andreu: «No es rendisquen mai: caure i alçar-te són claus de la emprenedoria»

«La vida cal viure-la com una aventura, l’important és ser capaç d’afrontar-la». Aquesta va ser una de les màximes pronunciades per Carlos Andreu en l’acte d’inauguració de la 15ª edició del curs Qui pot ser empresari? de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València. L’especialista en desenvolupament directiu, coaching i motivació, va impartir la conferència ‘L’optimisme com a clau de la emprenedoria’. En ella, va assenyalar que, en l’actualitat, «vivim en una societat que no sap ser feliç. La felicitat no està mai en el quan, està en el mentre. Cal ser capaç de gaudir del nostre projecte quan l’estem caminant. En aqueix procés no hem de deixar de gaudir, d’aprendre i d’aportar».

En la seua intervenció, l’expert en lideratge va tractar de transmetre als assistents quins són les coordenades de la gent que li va bé la vida: «Ja és suficient amargor alçar-te a les 6 del matí escoltant la ràdio, que donen ganes de no eixir del llit, com per a no trobar moments per a compartir l’alegria amb els amics. Cal retornar-li a l’amistat aqueix valor, el de compartir coses bones que rebrem després de tornada. Així farem el món entre tots un poc millor», va assenyalar.

Claus sobre les quals se sustenta la felicitat: mantenir-se actiu realitzant exercici físic, potenciar les relacions íntimes amb amics i parella i provocar estats d’ànim positius.
Carlos Andreu
Carlos Andreu també va apuntar les tres claus sobre les quals segons el seu punt de vista se sustenta la felicitat: mantenir-se actiu realitzant exercici físic, potenciar les relacions íntimes amb amics i parella i provocar estats d’ànim positius. Segons Andreu les coses que ens importen en la vida podem agrupar-les en quatre grans grups: la família, el treball, els amics i la salut. «I no es rendisquen mai: caure i alçar-te són claus de la emprenedoria», va concloure.

Simbiosi entre el món empresarial i la Universitat de València
Durant l’acte d’inauguració del curs Qui pot ser empresari?, el president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, va animar als 42 estudiants participants en aquesta desè cinquena edició al fet que assumisquen projectes i aprofiten l’oportunitat de gaudir d’aquest curs «únic», en el qual empresaris de reconegut prestigi s’aproximen a les aules transferir cultura empresarial als estudiants. A més, Pascual va agrair a la Universitat de València per apostar per aquesta càtedra i, en concret, per aquest curs des de l’inici, un «model que s’ha traslladat a altres universitats i centres d’educació».

Sobre aquest tema, la vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València, Silvia Barona, es va referir al fet que la clau de l’èxit d’aquest curs era la «simbiosi» entre el món empresarial i la Universitat de València. Als estudiants els va animar a emprendre: «el món és vostre i vosaltres sou la nostra esperança actual i la nostra esperança de futur», va remarcar Barona. La inauguració també va comptar amb el vicepresident d’ADEIT, Alfonso Maldonado, que va subratllar l’encert d’ADEIT de crear una càtedra que fomentara l’esperit emprenedor entre els estudiants i «ser pioners en cultura empresarial», i del director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial, Iñigo Parra, que va impartir la primera classe de Qui pot ser empresari?.

Més informació sobre el curs Qui pot ser empresari?

Notícia publicada: 14/02/2014