Inici / Notícies
NOTíCIES

60 estudiants de màsters de la Universitat comencen un curs d’emprenedoria en ADEIT

Iniciativa emprendedoraUn total de 60 estudiants de 38 màsters diferents de la Universitat de València tindran l’oportunitat de complementar els seus estudis de postgrau amb coneixements sobre el procés de creació d’empreses. Ho faran gràcies a la nova edició del mòdul Iniciativa Emprenedora, promogut pels ministeris d’Indústria, Comerç i Turisme i d’Educació, Cultura i Esport, i organitzat per ADEIT en col·laboració amb la EOI.

Aquesta acció, emmarcada en la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, té com objectiu mostrar la creació d’una empresa com una alternativa atractiva –explica el director del Departament d’Ocupació d’ADEIT, Germán Ferreiro– qui afig que «la emprenedoria pot ser la millor manera perquè els titulats universitaris desenvolupen tot el seu potencial creatiu i innovador».

Aquesta acció formativa té com objectiu mostrar la creació d’una empresa com una alternativa atractiva

Durant l’obertura del curs, el director d’aquest mòdul i professor de la EOI, Daniel Siles, ha posat en relleu l’escassa atenció que les universitats espanyoles han prestat tradicionalment al foment de l’esperit emprenedor i ha animat als participants en aquest mòdul a perdre la por al fracàs. «Vivim en un país en el qual fracassar suposa una espècie de tabú, un estigma que et marca durant tota la vida», ha criticat el director del mòdul.

Per altra banda, el director d’ADEIT, Antonio Aracil, ha recordat l’aposta que aquesta entitat realitza des de fa anys a la divulgació de la cultura empresarial entre la comunitat universitària a través de la Càtedra de Cultura Empresarial i ha animat als estudiants a valorar l’engegada d’una empresa en els seus diferents àmbits de coneixement.

Desenvolupament d’un projecte d’empresa
Al llarg de les 38 hores lectives del curs, els estudiants rebran formació sobre diferents aspectes sobre emprenedoria com les últimes tendències en creació d’empreses, els entorns d’interès, els valors de l’emprenedor o la generació d’idees empresarials, entre uns altres. A més, s’abordaran qüestions relacionades amb la planificació i configuració d’un nou negoci com l’anàlisi estratègica i l’estudi dels objectius, el màrqueting i l’acció comercial o la propietat intel·lectual, entre altres qüestions.

Així mateix, durant el curs, que es perllongarà fins al pròxim 29 de novembre, els estudiants desenvoluparan un projecte d’empresa en grups, que seran presentats a la finalització del curs. Per a això, contaran amb l’assessorament dels professors del curs a través i les diferents tutories previstes.

Més informació:
http://ie.adeituv.es/ca

Noticia publicada: 23/10/2013