Inici / Notícies
NOTíCIES

Tenir una actitud positiva i treballar en equip, claus per a emprendre

Emprendre implica tenir actitud positiva. Per a això, cal «saber envoltar-se de bons companys de viatge». Aquesta és una de les principals màximes que es que es van defensar durant la passada Jornada d’Emprenedors en l’àrea de la Biomedicina. Durant la jornada, que s’ha realitzat en ADEIT en el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, a més de conferències sobre la importància d’emprendre en aquesta àrea, també s’han explicat casos de bones pràctiques en el sector de la biomedicina.

Durant la jornada, que ha contat amb el finançament de la Caixa, el director general de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Vicente Ruiz, ha animat als participants a emprendre. Per a això, es requereix una aptitud positiva i «fugir de pensaments negatius». Vicente Ruiz va contar la seua experiència emprenedora que va començar al costat del seu soci preparant cremes cosmètiques. Avui dia Vicente Ruiz lidera l’empresa RNB que ocupa a més 500 treballadors. «Ningú ho va a fer per vosaltres i ací estem per a ajudar-vos des de la Càtedra de Cultura Empresarial i des de ADEIT», va ressaltar Ruiz.

Cal saber envoltar-se d’un bon equip de treball: cercar als millors i fer equip perquè el projecte emprenedor triomfe
Aquest acte també va contar amb la presència de la sotsdirectora general de Promoció d’Emprenedors de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, María José Ortolá, que va repassar els programes i plataformes emprenedores que ofereix la Generaltiat Valenciana para els emprenedors com el Portal de l’Emprenedor, el Banc de Patents o les Erasmus Joves Emprenedors. Per part de la Caixa, el seu director d’Institucions en Llevant i Murcia, Salvador Sanchis, va afirmar que per part dels bancs «hi ha ganes de prestar diners», però, va indicar, que «moltes vegades falten projectes innovadors».

Emprendre és igual a treball en equip
Juan Antonio Cerón, soci fundador de Health Eugenia, va explicar que emprendre implica planificar. Com va indicar en la seua conferència ‘Emprendre: una mirada diferent’, la planificació passa des de conèixer el context en el qual es va a desenvolupar el projecte; l’estudi i anàlisi de la situació; la definició de la missió; la presa de decisions; i el desenvolupament del pla d’acció i el camí a seguir. En aquest camí, va remarcar que, a més de ser una aventura, «cal saber envoltar-se d’un bon equip de treball: cercar als millors i fer equip» perquè el projecte emprenedor triomfe. «Quan emprenem, vam obrir un important horitzó de possibilitats», va afirmar Cerón.

Ana Levin, sòcia fundadora de GemBiosoft, va explicar les característiques del sector de la biomedicina, en el qual conflueixen diferents disciplines com la medicina, la biologia, la bioquímica, etc. En projectes emprenedors d’aquesta àrea per a aconseguir l’èxit «cal tenir interconnexió d’equips multidisciplinaris».

Casos de bones pràctiques en el sector de la biomedicina
Contant la seua contribució i experiència en primera persona en matèria de emprenedoria en aquest sector, i moderats pel professor de Genètica de la Universitat de València i president de Bioval, Manuel Pérez-Alonso, també han participat en la taula Santiago Reyna (DCN), Ana María Blanco (Genera Biotech), Javier García (IMEGEN), Carlos Miñana (IIS Fe LaFe ) i Vicente Hernández (Neuraltech Bioservices).

Notícia publicada: 20/06/2013