Inici / Notícies
NOTíCIES

Pepe Campos: «L’esport femení és pràcticament invisible per a la ciutadania»

«Encara que en els últims anys els èxits de les nostres esportistes han sigut extraordinaris, l’esport femení és pràcticament invisible per a la ciutadania. Una situació que es deu no solament, a la poca atenció i cobertura que li presten els mitjans de comunicació, sinó també a l’excessiva ‘masculinització’ que encara caracteritza a l’esport, especialment en el seu vessant més competitiu i reglat», assenyala Pepe Campos, director del Servei d’Educació Física i Esport de la Universitat de València i president del comitè organitzador de les I Jornades Dona i Esport, que organitza la Universitat de València i que es faran a l’ADEIT el pròxim mes de maig.

Les I Jornades Dona i Esport analitzaran els obstacles que dificulten la igualtat dins de l’esport

No obstant això, Campos insisteix que la dona «s’ha incorporat a l’esport demostrant un altíssim nivell de competència». I apunta directament a les institucions: «els seus baixos resultats no es deuen a una qüestió de feblesa o falta de capacitats, sinó que són conseqüència de la falta de suport a les seues carreres esportives des de les etapes més primerenques».

Aquestes seran alguns dels temes que s’abordaran durant les primeres Jornades Deporte i Dona, que se celebraran els dies 10 i 11 de maig. Campos explica que aquestes jornades representen «una iniciativa més de quantes es realitzen per a donar visibilitat als problemes associats a la falta d’equitat i igualtat que existeixen en la societat entre homes i dones». Per això, aquest fòrum de discussió obert aprofundirà en l’anàlisi de la realitat actual i els seus límits, però també en les seues possibilitats de futur. Tot això, mitjançant les trajectòries i històries de vida de les esportistes i les opinions dels principals agents que operen en aquest context.

Participaran esportistes com Maider Castillo, de l’Alce Unió Esportiva, Irene Garí, jugadora del València Basket Club, Lola Ochoa, tennista paralímpica i l’esportista de voleibol, Regla Bell, campiona olímpica i del món

Les jornades comptaran amb la participació d’esportistes com Maider Castillo, de l’Alce Unió Esportiva, Irene Garí, jugadora del València Basket Club, Lola Ochoa, tennista paralímpica i l’esportista de voleibol Regla Bell, campiona olímpica i del món.

Així mateix, també hi haurà especialistes en matèria esportiva com Capitolina Díaz, catedràtica de Sociologia de la Universitat de València, Patricia Tórtola, arbitra de futbol de Primera Divisió i Susana Pérez-Amor, sotsdirectora general de Dona i Esport del Consell Superior d’Esport.

També està prevista una taula amb periodistes del diari Levante-EMV, À punt o RTVE, i altri. En el marc d’aquesta iniciativa s’ha convocat, a més, el I Premi Delikia, un reconeixement al millor projecte d’innovació desenvolupat en la temàtica de la dona i de l’esport. El termini de presentació d’aquests treballs està obert fins al pròxim 10 d’abril.

Inscripció abans del 30 d’abril: I Jornades Dona i Esport

Bases: I Premi Delikia

Notícia publicada: 13/02/2018