Inici / Notícies
NOTíCIES

L’actualitat del modelatge en biomedicina a debat en ModelBio 2016

La Fundació Universitat-Empresa ADEIT acollirà entre el 23 i el 25 de novembre de 2016 la desena edició de les Jornades de Modelització i Simulació en Biomedicina (ModelBio2016). Serà la segona vegada que tinga lloc en la ciutat de València després de la primera edició realitzada l’any 2007.

La inscripció per a aquesta formació continuarà oberta fins al 28 d’octubre i tindrà una quota reduïda en cas que es realitze fins al 30 de setembre.

Aquesta jornada naix amb l’objectiu de conèixer la metodologia de major avantguarda en el modelatge farmacocinétic i farmacodinàmic dels medicaments per a aconseguir una òptima utilització d’ells i instaurar les millors pautes posológiques i com s’han de modificar en funció dels pacients als quals van dirigits.

Així ho explica Matilde Merino, que forma part del Comitè Científic de les jornades i és catedràtica de la Universitat de València en la Facultat de Farmàcia i directora del Màster Propi en Qualitat Farmacoterapéutica i Seguretat del Pacient. Merino subratlla que a través d’aquestes jornades es pretén «reunir a professionals de la farmàcia que empren eines de modelatge farmacocinétic i farmacodinámic per a obtenir informació que permeta optimitzar la utilització dels medicaments». Concretament a personal de la indústria farmacèutica, personal dedicat a la farmàcia assistencial en hospitals i personal dedicat a la recerca bàsica: professors d’universitat i estudiants de doctorat i postgrau.

Farmacología de sistemes i la seua aplicació en recerca bàsica
Durant aquesta jornada es tractaran temes tals com la farmacologia de sistemes, els models de sistemes biològics i la seua aplicació en recerca bàsica i indústria farmacèutica. En paraules de Merino, les Jornades MODELBIO tenen com a principal finalitat afavorir la seguretat dels pacients que són subsidiaris de qualsevol tractament farmacològic i compten amb el suport de PharmaMar i Idm.

El preu variarà depenent de l’àmbit professional de les persones assistents a l’esdeveniment (indústria, acadèmia/hospital i estudiants) i inclourà un sopar de gala.

Més informació: Jornades de Modelització i Simulació en Biomedicina (ModelBio2016)

Inscripcions

Notícia publicada: 27/07/2016