Inici / Notícies
NOTíCIES

El nou marc jurídic de la protecció de dades personals, a anàlisis en ADEIT

En menys d’un mes, el pròxim 25 de maig de 2018, desplegarà tota la seua eficàcia el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD), que ja ha entrat en vigor. Amb la finalitat d’analitzar al detall totes les seues novetats i com va a afectar a empreses i a l’Administració, ADEIT ha organitzat unes jornades els pròxims 7, 14 i 21 de maig en les quals, a més, s’analitzaran la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD).

Les jornades, coordinades pel catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València Javier Plaza, van dirigides al conjunt del sector públic i de les empreses, siga el que siga la seua grandària.

«Resulta essencial formar professionals en l’àmbit de la protecció de dades, ja que aquest treball exigeix un elevat grau de responsabilitat, ja que pot evitar importantíssimes sancions a les entitats tant públiques com a privades», adverteix Plaza, qui va comparèixer com a expert en la tramitació de la nova llei orgànica, el passat dia 15 de març de 2018, en la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats per a realitzar les seues valoracions i suggeriments.

Entre les novetats principals del nou marc regulador de protecció de dades, es troba la desaparició del sistema d’inscripció de fitxers en el Registre de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, el dret a l’oblit o a la portabilitat de dades, entre uns altres
Entre les novetats principals del nou marc regulador de protecció de dades, el catedràtic Javier Plaza destaca la desaparició del sistema d’inscripció de fitxers en el Registre de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, el dret a l’oblit, el dret a la portabilitat de dades o a conèixer els perfils que es realitzen d’una persona, entre uns altres.

A més, assenyala Plaza, en virtut del nou Reglament Europeu de Protecció de Dades, les empreses que utilitzen un gran volum de dades personals o dades sensibles especialment protegits, així com tot el sector públic sense excepció (Administracions, universitats, instituts, fundacions, hospitals, etc.) han de tenir, en plantilla o extern, un DPD, un delegat de protecció de dades.

La LOPD, en el seu article 35, encara amplia més les institucions que han d’explicar obligatòriament amb aquesta figura professional i ho estén a col·legis professionals, universitats públiques i privades, empreses de telecomunicacions i prestadors de serveis de la societat de la informació, entitats asseguradores, comercialitzadores d’energia elèctrica, empreses de publicitat i recerca de mercats o empreses de joc, entre unes altres.

Totes aquestes qüestions s’abordaran en les jornades organitzades conjuntament per la Universitat de València i ADEIT, en les quals participaran professorat de Dret Civil de la Universitat així com professionals en la matèria tant del sector públic com a privat. Les dues primeres sessions, del dilluns 7 i dilluns 14 de maig es dedicaran a abordar qüestions com els nous drets, les dades especialment protegides, la transparència, les infraccions, intromissions i rescabalament, així com la seguretat, entre altres qüestions relacionades amb la protecció de dades. La tercera de les sessions, la del dia 21 de maig, consistirà en un taller pràctic on es presentaran guies d’implementació i casos pràctics.

Inscripció en: Jornades sobre el nou marc jurídic de la protecció de dades personals (Reglament General de la UE i nova LOPD)

Notícia publicada: 24/04/2018