Inici / Notícies
NOTíCIES

El suïcidi, a debat en unes jornades gratuïtes en la Fundació ADEIT

Les últimes dades que es coneixen sobre el suïcidi apunten al fet que entre 3.600 i 3.700 persones se suïciden a Espanya cada any, dada que representa una mitjana d’al voltant de 10 morts al dia. Així mateix, moltes altres persones ho intenten, per la qual cosa professionals d’aquest àmbit contemplen una xifra que doblega l’anterior.

El suïcidi continua sent un tabú dins de la societat, no obstant això, suposa un dels principals problemes de salut pública a causa del gran nombre de persones afectades.

El suïcidi continua sent un tabú dins de la societat, no obstant això, suposa un dels principals problemes de salut pública a causa del gran nombre de persones afectades. «Encara no s’ha produït un abordatge i difusió adequats sobre el suïcidi», explica Verónica Guillén, professora de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València.

El pròxim 31 de gener i 1 de febrer, la Fundació ADEIT posarà el focus en aquest problema social en unes jornades gratuïtes, organitzades amb motiu de la inauguració de la desena edició del Diploma de Postgrau en Trastorns de la Personalitat de la Universitat de València.

Aquestes jornades formen part del Diploma de Postgrau en Trastorns de la Personalitat de la Universitat de València

Les jornades inclouran un taller pràctic per a abordar el maneig del suïcidi des de la perspectiva de la Teràpia Dialèctica Comportamental (DBT), una sessió de supervisió de casos greus de Trastorn de Personalitat Límit i una sessió de supervisió de terapeutes, ambdues des de la perspectiva de la DBT, a més d’altres activitats.

En aquestes jornades, participaran, entre uns altres, professionals com a Lliri blanc García, presidenta de l’Associació Espanyola de Teràpia Dialèctica Comportamental (SPAIN-DBT), Pablo Gagliesi, president de l’Associació Llatinoamericana de Teràpia Dialèctica Comportamental (DBT-L), i Demian Rodant, cap de secció de Psiquiatria del Servei Magnan.

Per a assistir a les jornades, ha de remetre’s un correu electrònic amb l’assumpte “Inscripció jornades suïcidi” a laura.ramirez@fundacions.uv.es, incloent en el text nomeni i cognoms. Les places estan limitades i es tramitarà l’assistència per ordre d’inscripció.

Notícia publicada: 11/01/2019