Inici / Notícies
NOTíCIES

‘la Caixa’ renova el seu conveni amb la Universitat i ADEIT per a fomentar l’emprenedoria

El director territorial de “la Caixa” en Llevant i Murcia, Bibiano Martínez, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT i del Consell Social de la Universitat de València, Manuel Broseta, han subscrit un conveni per a desenvolupar iniciatives que promoguen l’autoocupació i la creació d’empreses. A través d’aquest nou acord es dóna continuïtat a la col·laboració que, des de 2009, duu a terme la Universitat i la seua Fundació amb “la Caixa” en favor dels emprenedors. «Amb aquest nou conveni, empresa i Universitat seguim treballant conjuntament en pro del futur dels nostres titulats i de la creació de noves empreses per part dels universitaris», explica Manuel Broseta.

Concretament, en el marc de l’acord, es duran a terme activitats de formació i assessorament de projectes empresarials a través del Programa per l’emprenedoria universitària. L’objectiu principal d’aquest programa és la preparació dels estudiants per a l’exercici professional a través d’activitats dirigides a la integració sociolaboral i del coneixement de l’entorn socioeconòmic. Així mateix, ofereix formació per a facilitar la creació de projectes empresarials i l’accés a instruments de finançament per a la seua execució.

Bibiano Martínez: «Les empreses i els emprenedors són actors essencials en la dinamització del teixit productiu, amb un paper clau en la creació d’ocupació i oportunitats».
Tant la Universitat de València com “la Caixa” han subratllat la importància que aquest conveni suposa per a millorar les condicions i oportunitats laborals dels joves titulats i per a la societat en general. «Les empreses i els emprenedors són actors essencials en la dinamització del teixit productiu, amb un paper clau en la creació d’ocupació i oportunitats, i amb una gran influència en el desenvolupament econòmic i social de qualsevol territori», explica Bibiano Martínez, director territorial de “la Caixa” en Llevant i Murcia. Per açò –subratlla el responsable de “la Caixa”- aposten per aquesta línia d’acció: «Recolzar a les empreses i promoure l’emprenedoria forma part de la nostra vocació, i per a açò comptem amb diversos productes, vehicles i eines al servei dels diferents perfils d’empreses i emprenedors», explica.

ADEIT, peça clau per a motivar l’emprenedoria
La Fundació Universitat-Empresa ADEIT de la Universitat de València aposta des dels seus inicis per l’emprenedoria com un dels seus programes estratègics. Entre altres activitats en aquest àmbit, destaquen les jornades Tu pots emprendre!, ponències encaminades a debatre i reflexionar sobre l’emprenedoria i a conèixer l’experiència d’altres universitaris que han engegat les seues pròpies empreses.

D’altra banda, en el marc d’aquest conveni, “la Caixa” col·labora amb els Premis MOTIVEM, organitzats per la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València i dirigits a reconèixer la motivació de l’emprenedoria en l’aula amb 16.000 euros repartits entre tres premis per a les millors idees emprendedores, desenvolupades per un grup d’estudiants coordinats per un professor universitari.

Així , per a fomentar la vocació empresarial s’impartiran classes, tutories, consultories i seminaris amb la intenció que els estudiants adquiriscan una formació bàsica i pràctica sobre gestió empresarial i estiguen capacitats per a elaborar i presentar un pla de negoci. A més, en el marc d’aquest acord, també s’oferirà assessorament sobre instruments financers que els puguen ajudar a fer realitat la idea empresarial.

Notícia publicada: 20/04/2015