Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat, en el podi de les millors d’Espanya segons el rànquing URAP producció científic

La Universitat de València és la 212 millor universitat del món (entre 2.500 institucions analitzades), segons l’última edició de l’University Ranking by Academic Performance (URAP) 2019-2020, una classificació mundial basada en la qualitat i la quantitat de les publicacions científiques produïdes. A més, la Universitat és el tercer millor centre d’ensenyament superior espanyol, el primer valencià, i respecte a l’any passat avança fins a col·locar-se entre els 90 millors d’Europa. La Universitat també ha millorat en la puntuació de tots els indicadors.

La URAP és una organització sense finalitats de lucre que es va establir en l’Institut d’Informàtica de la Universitat Tècnica d’Orient Mitjà en 2009. Els membres de l’equip d’URAP són personal investigador de la Middle East Technical University (METU) de Turquía que participen voluntàriament en el Laboratori d’Investigació URAP com un servei públic. L’objectiu principal d’URAP és desenvolupar un sistema de classificació per a les universitats a nivell mundial basat en els resultats acadèmics determinats per la qualitat i la quantitat de les publicacions acadèmiques.

La Universitat de València se situa, segons aquest rànquing, com el tercer millor centre d’ensenyament superior espanyol i el primer valencià.
En aquesta edició, la Universitat de València s’ha classificat en la posició 212 del món, en un rànquing que lideren Harvard, la Universitat de Toronto i l’University College de Londres. Ocupa la posició 89 d’Europa, que lideren a més de l’última citada, Òxford i Cambridge; és tercera d’Espanya (només superada per les Universitats de Barcelona i l’Autònoma de Barcelona) i continua com a primer centre valencià. Després de la UV, en la classificació espanyola el següent centre valencià és la Universitat Politècnica de València, en desè lloc i situada en la posició 400 del món.

Respecte a la puntuació per indicadors, la Universitat de València ha millorat en tots ells (articles, cites, col·laboració internacional, documents totals, impacte de cites i d’articles). Així, en articles (21% del total de la puntuació d’URAP) es mesura la productivitat científica actual a través d’articles publicats i indexats per Web of Science i llistats per Incites. Les cites (21%) són una mesura de l’impacte de la investigació i s’avaluen en funció del nombre de citacions rebudes dels articles publicats i indexats per Web of Science.

La documentació total (10%) és la mesura de la sostenibilitat de la productivitat científica i es presenta pel nombre total de documents; l’impacte total dels articles (18%) és la productivitat científica corregida per CPP (normalitzada per cites de les publicacions de la institució respecte a la mundial en 23 camps). L’impacte total de les cites (15%) analitza la investigació corregida per CPP (normalitzada per cites de les publicacions de la institució respecte a la mundial en 23 camps) i la col·laboració internacional (15%) es basa en el nombre total de publicacions realitzades en col·laboració amb universitats estrangeres. Aquests últims quatre paràmetres es mesuren durant els últims cinc anys.

Noticia publicada: 13/01/2020