Inici / Notícies
NOTíCIES

Les empreses no soles cerquen una determinada titulació, sinó també aptituds i actituds

A l’hora d’incorporar personal a les seues plantilles, les empreses i entitats no cerquen tant una determinada titulació com un conjunt d’aptituds i actituds. Així ho van explicar ahir en el Fòrum d’Ocupació de la Facultat d’Economia Francisco Adrover i Yolanda Montoro, del Departament de Pràctiques en Empreses d’ADEIT, els qui van presentar els diferents tipus de pràctiques i qui i com pot sol·licitar-les.

Van subratllar que les pràctiques són una oportunitat i constitueixen «un esforç recompensat molt positivament». Així mateix, van destacar que les empreses «ja no només cerquen una determinada titulació, sinó també aptituds i actituds», tals com el treball en equip, la iniciativa i la proactivitat.

Finalment, van recomanar fer «quantes més pràctiques millor», ja que «molts dels estudiants que fan pràctiques es queden després en l’empresa o en empreses afins». Durant 2015, ADEIT va gestionar 11.300 pràctiques, de les quals no totes van ser assignades, brindant la possibilitat a l’alumnat de triar entre més d’una oferta.

Entre les recomanacions van destacar fer quantes més pràctiques millor, ja que, van assenyalar, molts dels estudiants que fan pràctiques es queden després en l’empresa.

Emprendre, una altra via per al desenvolupament professional
MOTIVEM també va estar present en aquesta quinzena edició del fòrum: tres docents i quatre estudiants de la Universitat de València que van participar en l’última edició d’aquests premis van oferir una sessió que va ser presentada pel degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor. Mar Benavides i Manoli Pardo, tots dos professors del departament d’Adreça d’empreses ‘Juan Jose Renau’ i Pedro Canales, del departament de Comercialització i Recerca de Mercats, van ser els professors que van participar en la taula com a docents-coordinadors de grups participants en l’edició del passat any de MOTIVEM.

Els professors assistents van mostrar la seua doble satisfacció per ajudar als alumnes a desenvolupar les seues idees emprenedores en equip i van ressaltar que la proactivitat dels estudiants va ser una peça clau a l’hora de presentar les idees a concurs, idees com una aplicació per a famílies amb persones diabètiques, agències de turisme per a famílies amb xiquets xicotets o una beguda alcohòlica sense alcohol per a països escandinaus. Els alumnes i alumnes presents no van dubtar a recomanar la participació en aquests premis, que enguany presenten la seua tercera edició.

La presència d’en el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d’Economia es va mantenir durant les dues jornades dels dies 17 i 18 de febrer i els estudiants van poder informar-se sobre el programa de pràctiques, les accions d’ocupació i l’oferta de títols propis de postgrau.

Notícia publicada: 18/02/2016