Inici / Notícies
NOTíCIES

Com fer més innovadora la investigació universitària i connectar-la amb les demandes del mercat

Proporcionar una perspectiva més innovadora a la investigació universitària i implementar solucions que connecten els resultats d’investigació amb les demandes de mercat són els objectius del workshop The Lean Professor, que tindrà lloc entre el 5 i el 7 d’octubre en la seu d’ADEIT. Aquest workshop està inspirat a l’Escola d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor de la Càtedra de Cultura Empresarial.

Com líder del pilar d’educació de Climate KIC a València, la Universitat de València organitza, en col·laboració amb la universitat de Wageningen, aquest programa formatiu, que es dirigeix a la comunitat científica europea.

Durant tres dies, professors d’universitats de tota Europa tindran l’oportunitat de participar en tallers dinàmics amb la finalitat de fomentar habilitats i explorar nous models de negoci que puguen aplicar a la seua pròpia investigació. El curs, que combinarà treball pràctic, classes magistrals i taules redones, està especialment orientat a investigadors que treballen l’àrea del camp del canvi climàtic.

Durant tres dies, professors d’universitats de tota Europa tindran l’oportunitat de participar en tallers dinàmics amb la finalitat de fomentar habilitats i explorar nous models de negoci que puguen aplicar a la seua pròpia investigació.

Climate KIC és la major iniciativa públic privada a Europa per a la innovació en el canvi climàtic. La Universitat de València, juntament amb les millors universitats europees, s’encarrega de proporcionar formació per a liderar la creació d’innovació i emprenedoria en el canvi climàtic i enfortir els vincles entre l’educació, la innovació i la investigació.

En aquest context –explica Paz Ruiz, coordinadora des de la Universitat de València de les activitats d’Educació de la Climate KIC a Valènciaels investigadors són una «peça fonamental per a generar idees innovadores convertir els seus propis resultats d’investigació en startups exitoses, generant riquesa i ocupació per a la nostra societat».

La particularitat d’aquest curs amb altres iniciatives dirigides a la transferència tecnològica –explica Paz Ruiz– és que està dirigit a investigadors que no tenen una idea de negoci validada sinó que es troben en les primeres fases de recerca de mercats per als resultats de les seues investigacions.

Més informació:
http://www.climatekic-valencia.org/

Notícia publicada: 18/09/2015