Inici / Notícies
NOTíCIES

El finançament, «palanca vital» dels projectes emprenedors, segons els experts

En el marc del XIII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d’Economia, ADEIT va organitzar la taula rodona ‘Finançament per a emprenedors universitaris’. La trobada va estar moderat pel degà de la Facultat d’Economia, Vicent Soler, i va comptar amb la presència d’Inmaculada Bea, responsable del departament comercial de l’IVACE, Alejandro Creus, vicepresident d’Alumni Càtedra de Cultura Empresarial, Isabel Reig, gerent d’Original CV, i Javier Garín, analista financer de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València.

Garín va centrar la seua intervenció a reflexionar sobre aspectes que considera important a tenir en compte per a tots els joves que s’animen a emprendre: «El millor finançament és la que no té cost. No heu d’entendre el finançament com una fase inicial del vostre projecte sinó com una palanca vital, permanent», va apuntar l’analista financer de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València.

Per la seua banda, Inmaculada Bea va repassar les principals característiques del conveni signat amb la Generalitat i les Fundacions Universitat Empresa d’Alacant, Castelló i València per al finançament de projectes emprenedors. La responsable del departament comercial va subratllar que a través d’aquest conveni es finançaran entre 20.000 i 170.000 projectes de pimes o micropymes de qualsevol sector, prioritzant els projectes més innovadors, que complisquen diversos requisits tals com tenir personalitat jurídica pròpia, i que porten funcionant més de tres anys. Inmaculada Bea va voler subratllar que es tracta de préstecs i no d’ajudes.

ADEIT gestionarà els tràmits per sol·licitar finançament per a projectes emprenedors innovadors
D’aquesta línia de finançament per a emprenedors, gestionada per ADEIT, es podran beneficiar microempreses i pimes que duguen a terme activitats productives i de serveis a la Comunitat Valenciana a través d’un préstec participatiu amb un termini d’amortització de fins a set anys i una manca de fins a tres anys. L’empresa sol•licitant del finançament haurà d’aportar, en forma de recursos propis, almenys un 15% de la quantia del préstec d’IVACE Finançament.

Importància de l’instint per a crear el teu negoci
Alejandro Creus i Isabel Reig van aportar el seu punt de vista com a antics alumnes del curs Qui pot ser empresari? de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València i com a joves emprenedors. El vicepresident d’Alumni va animar als assistents a iniciar el seu projecte emprenedor: «No és necessari inventar l’Iphone per a guanyar diners», va assenyalar. Isabel Reig, creadora i gerent de la marca Original CV, va posar l’accent en la importància de l’instint a l’hora de crear el teu propi negoci. El seu va nàixer del projecte creat després del seu pas pel curs Qui pot ser empresari? i la marca explica ja amb tres tendes en funcionament a la Comunitat Valenciana.

Més informació sobre el finançament de projectes emprenedors en:
https://www2.adeituv.es/lineaemprendedores

Notícia publicada: 24/02/2014