Inici / Notícies
NOTíCIES

Silvia Pallarés: «El 90% del éxito es de la preparación y el 10% la oportunidad»

«El 90% de l’èxit és la preparació i el 10% l’oportunitat però cal estar preparats para quan aquesta oportunitat arribE», va afirmar Silvia Pallarés, responsable de selecció, formació i desenvolupament de Nestlé, durant la sessió de Dilluns amb Ocupació que va tenir lloc el passat 30 de març en les instal·lacions de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT.

Silvia Pallarés va presentar als assistents el programa ‘Nestlé Youth Employment’, una iniciativa a nivell mundial que té com a principal objectiu millorar la ocupabilitat de joves titulats. Nestlé es va comprometre en 2013 a facilitar la transició entre la formació acadèmica i el món laboral a través d’oportunitats formatives per a becaris i aprenents, l’assessorament professional i la creació de llocs de treball per a joves de fins a 30 anys. Segons les dades inicials, s’estimava generar 20.000 oportunitats d’ocupació a Europa i, en concret, 1.250 joves es beneficiarien a Espanya amb aquest programa. «A Espanya és una iniciativa amb molta repercussió. A més, en tenir molt bons resultats durant aquests dos anys, la companyia ha decidit ampliar-la a nivell mundial per aquest any, sempre preocupats per la situació de desocupació juvenil a la qual ens enfrontem» explica Silvia Pallarés.

La multinacional, que pretén ser una referència en nutrició, salut i benestar, ha apostat des dels seus inicis per la comunicació, la innovació i la recerca. «Nestlé és molt més que una tableta de xocolata, hi ha molta gent darrere», declara Pallarés i – afegeix- és una empresa formada per treballadors amb una varietat important de valors i cultures diferents, que aposta sempre per aprofitar aquesta varietat i incloure als joves en ella.

Orientació professional: aportar valor des de les empreses
Al llarg d’aquests dos anys, la companyia ha realitzat diferents accions i visites pel nostre país amb la intenció de fomentar l’assessorament professional entre els joves titulats. Durant la sessió, Silvia Pallarés va assenyalar algunes recomanacions sobre com elaborar el Curriculum Vitae, preparar entrevistes o potenciar les fortaleses a l’hora d’enfrontar-se al món laboral: «Cadascun té unes qualitats pròpies i cal saber jugar-les bé» explica Pallarés.

Silvia Pallarés: «Cadascun té unes qualitats pròpies i cal saber jugar-les bé»
A més, segons destaca la responsable de selecció de Nestlé, el 97% de les empreses a Espanya considera que les competències són cada vegada més importants que els coneixements. Per això per triomfar cal preparar-se i saber projectar una imatge real i consistent d’un mateix: «A nosaltres ens interessa les vostres motivacions i els vostres errors. Els errors són fantàstics perquè aprenem d’ells i nosaltres volem conèixer com heu sortit d’ells i com us heu convertit en millors professionals» va assegurar Pallarés.

Finalment, va animar als assistents a adoptar una actitud proactiva a l’hora de buscar treball ja que, segons indicava, només un 20% de les ofertes de treball estan visibles als portals d’ocupació: «Nosaltres publiquem les ofertes solament quan no tenim candidats. Nestlé Youth Employment és una iniciativa per potenciar l’ocupació juvenil però no és l’única forma d’entrar en Nestlé. Les candidatures espontànies són també una bona manera d’aconseguir entrevistes i donar-se a conèixer» va apuntar Pallarés.

Més informació:
Nestlé Youth Employment

Notícia publicada: 31/03/2015