Inici / Notícies
NOTíCIES

Ridaura: «Encara queda molt per fer entorn de la violència de gènere»

En l’actualitat ens trobem amb problemes socials com l’augment del nombre d’embarassos adolescents no desitjats així com el consum de drogues a edats cada vegada més primerenques. Els xiquets creixen ara en entorns menys estables hagut de, entre altres motius, als divorcis traumàtics i la mobilitat geogràfica de les famílies. Així ho explica la codirectora del Màster en Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc i Violència Filio Parental, María José Ridaura. Per açò, insisteix que aquestes noves necessitats socials fan imprescindible «una formació especialitzada per a planificar i donar respostes adequades als xiquets, joves, adolescents i les seues famílies en situació de risc social».

Amb aquesta premissa, el pròxim mes de novembre donarà inici la quarta edició del Màster en Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc i Violència Filio Parental de la Universitat de València. El curs se centrarà en el marc multidisciplinari d’atenció a la infància, adolescència i a les famílies. Així mateix, els alumnes aprendran quins són les eines amb les quals expliquen per a detectar i avaluar els factors de risc així com per a intervenir adequadament en problemàtiques relacionades amb la violència en general i els conflictes entre pares i fills en particular.

La família juga un paper molt important en el desenvolupament dels individus
«Encara que cada vegada existeix més consciència social, encara queda molt a fer entorn de la violència de gènere», indica Ridaura. La directora posa l’accent que «investigar i conèixer és fonamental així com oferir respostes professionals adequades eficaces i de qualitat i açò passa per una formació especialitzada».

La família i educadors, figures fonamentals a crear un ambient de seguretat des de la infància
Diferents científics defensen una tesi que avala que la violència «és alguna cosa innat en l’ésser humà» igual que existeix una altra que afirma que «perquè les persones siguen agressives és necessari un procés d’aprenentatge i d’experiències vitals que el críen i desenvolupen». Per aquest motiu tant pares com a educadors es converteixen en figures fonamentals que han de crear i cercar un ambient de seguretat i afecte que òmpliga als xiquets de confiança i els porte a establir relacions afectives i socials adequades. «La família juga un paper molt important en el desenvolupament dels individus ja que garanteix la supervivència física i és el si on s’obtenen els aprenentatges bàsics que seran imprescindibles per a la inserció en la vida social», subratlla Ridaura.

El Màster en Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc i Violència Filio Parental de la Universitat de València, en col•laboració amb la Càtedra Luís Amigó, està format per professionals variats, tant referent a les seues especialitats com al seu camp d’acció. La plantilla docent està composta per 29 professionals en total de diferents punts del territori nacional amb una àmplia trajectòria en la intervenció amb adolescents en risc i les seues famílies.

A més, per a aquesta quarta edició del màster s’han dut a terme diversos canvis: d’una banda, els alumnes hauran de realitzar un seminari on-line gratuït amb el títol ‘Prevenció de la violència de gènere en l’adolescència. Professionals com a agents de canvi’ que estarà penjat permanent en la web i  també s’inclourà en el temari un mòdul de 10 hores sobre ‘Perspectiva de gènere en les relaciones adolescents’.

Aquest màster és un dels pocs cursos, a nivell nacional, que ofereix un itinerari d’Expert Universitari sobre aquest nou fenomen social i en auge com és la violència filio parental cosa que fa que els seus continguts estiguen contínuament actualitzats.

Més informació i inscripcions:
Màster en Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc i Violència Filio Parental

Notícia publicada: 17/10/16