Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat llança el Màster en Assumptes Electorals, únic en les universitats espanyoles

En els últims anys, la demanda d’experts en temes electorals ha anat en augment

Formar experts i professionals especialitzats en l’àmbit dels sistemes polítics, la representació, els processos electorals i l’observació electoral internacional és l’objectiu del nou màster on-line que la Universitat de València engegarà a partir del pròxim mes de gener.

Dirigit a funcionaris de l’Administració Pública així com a professionals i llicenciats de les àrees de Ciències Socials, com Dret, Ciències Polítiques, Econòmiques, Administració i Direcció d’Empreses o Humanitats, aquest primer Màster en Assumptes Electorals oferirà la formació necessària per a dissenyar, coordinar, gestionar i afrontar els problemes d’un procés electoral així com per a participar en les missions d’observació electoral de diferents organismes regionals i internacionals.

La modalitat on-line del máster permetrà que estudiantes de qualsevol part del món, i especialment de països d’Amèrica Llatina, puguen accedir a aquesta formació a través de l’Aula Virtual

Demanda creixent de professionals en temes electorals
En els últims anys -segons expliquen des de la direcció del màster- la demanda d’experts en temes electorals per part tant d’institucions internacionals com dels organismes electorals d’un bon nombre de països, especialment llatinoamericans, ha anat en augment. Aquesta creixent demanda de professionals en aquests àmbits respon, d’una banda, a la progressiva tecnificació dels processos electorals i, d’una altra, l’auge de l’observació electoral, fonamental -segons expliquen els experts- per a l’enfortiment i consolidació dels processos de democratització.

No obstant això, no existeixen fins al moment estudis de màster en aquesta matèria en les universitats espanyoles, tal com subratllen els directors d’aquest postgrau, els professors Adoración Guamán i José Francisco Sánchez, dels departaments de Dret del Treball i de Dret Constitucional, respectivament.

Una formació sense fronteres
La modalitat on-line del máster permetrà que estudiantes de qualsevol part del món, i especialment de països d’Amèrica Llatina, puguen accedir a aquesta formació a través de l’Aula Virtual. A més, facilitarà la realització de fòrums de debat i tutories amb els docents, entre els quals destaquen professors i investigadors de diferents universitats espanyoles així com experts d’òrgans d’observació electoral nacionals i internacionals.

Entre d’altres temes, el màster abordarà des de qüestions generals com els drets humans, l’ordre internacional i la teoria de la democràcia i de la participació política, a altres més concretes com l’estudi comparat dels sistemes polítics i dels processos electorals i els codis que marquen l’observació electoral.

Informació i preinscripcions

Notícia publicada: 29/11/2013