Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat llança un nou màster sobre literatura comparada i crítica cultural

La Universitat de València engegarà durant el curs 2013-14 un màster «únic» en matèria de literatura comparada i crítica cultural. El curs, d’una banda –tal com explica el director del màster i catedràtic de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat, Manuel Asensi– fomentarà l’estudi no només de les relacions entre les diferents literatures sinó també de la interacció entre la literatura i les altres formes d’expressió cultural. No es tracta d’un concepte tradicional de literatura comparada –explica Asensi– sinó que en aquest postgrau aborda aquesta matèria de manera més «obert», més «progressista», en el sentit que s’estableixen vincles amb altres camps que habitualment no es posen en relació amb el literari com la història, la política, la filosofia, el cinema, la pintura, etc.

A més, la novetat del màster resideix –segons argumenta el seu director– a oferir conjuntament a la literatura formació sobre crítica cultural, «compresa com exercici d’intervenció en el camp social», explica. En aquest sentit, entre els mòduls del curs, s’inclouen qüestions com el feminisme i els estudis de gènere, la crítica descolonial, la imaginació política o els estudis culturals.

Asensi: «No es tracta d’un concepte tradicional de literatura comparada sinó que en aquest postgrau s’estableixen vincles amb altres camps que habitualment no es posen en relació amb el literari com la història, la política, la filosofia, el cinema, la pintura, etc.»

Per altra banda, el màster –dirigit a llicenciats de l’àmbit de les humanitats– inclou formació sobre la metodologia de la investigació així com la realització d’un treball d’investigació en aquest àmbit.

Entre les eixides professionals d’aquest màster, a més de la investigació, destaca el camp de l’ensenyament, de la indústria cultural, de l’editorial, de l’assessoria literària i de l’animació cultural, etc.

El màster, que començarà la seua primera edició el pròxim mes d’octubre, sorgeix a partir d’un diploma sobre la matèria que celebrarà la seua 3ª edició aquest curs. Ambdós postgraus s’impartiran on-line a través del Aula Virtual de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT). Una metodologia «perfecta», en paraules d’Asensi, en la mesura que permet l’accés a la formació des de qualsevol part del món i facilita la interacció i comunicació constant entre professor i estudiant.

Informació i inscripcions

Notícia publicada: 4/09/2013