Inici / Notícies
NOTíCIES

La medicina musculoesquelètica, objecte d’estudi d’un màster pioner de la Universitat

Dolors d’esquena, perifèrics, disfunció temporomandibular, algies pèlviques, cefalees… són alguns exemples de malalties molt freqüents en la nostra societat i a vegades se’ls atorga des de l’àmbit mèdic un caràcter banal. Davant la falta de rigor diagnòstic i terapèutic, i la frustració de pacients i professionals, la medicina musculoesquelética es presenta com una alternativa capaç de donar especificitat a aquests dolors i atorgar-les un diagnòstic precís.

Amb un caràcter pioner en l’àmbit de la formació a nivell nacional, la Universitat de València presenta la primera edició del Màster Propi en Medicina Manual Musculoesquelètica: «La medicina musculoesquelètica, amb una semiologia pròpia i una exploració física sistematitzada, evitaria tractaments més agressius i costosos per als propis pacients del sistema de salut general», apunta Pedro Castells, rehabilitador del Grup Hospitalari Quirón i codirector d’aquesta formació de postgrau. Aquesta branca de la medicina, la musculoesquética, forma part de la formació MIR en Medicina Física i Rehabilitació concretament des de l’any 2007. A nivell internacional existeix la Federació Internacional de Medicina Manual Musculoesquelética i està integrada per societats de Medicina Manual de més de 20 països.

Aquest màster té una duració de dos anys acadèmics, distribuïts en nou caps de setmana a l’any
Aquest màster està específicament dirigit a persones titulades en Medicina i té una duració de dos anys acadèmics, distribuïts en nou caps de setmana a l’any (les sessions del divendres a la vesprada, les del diumenge al matí i les del dissabte durant tot el dia).

Quatre professionals de reconegut prestigi en l’àmbit de la traumatologia i la rehabilitació codirigeixen aquesta formació de postgrau: Francisco Javier Miranda Alonso, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València; Francisco Javier Martínez Romero, traumatòleg de l’Hospital General de Valdepeñas; Pedro Castells, rehabilitador del Grup Hospitalari Quirón; Lourdes Ruiz Jareño, responsable del Servei de Rehabilitació del Departament de Salut de la Plana, Vila- Real (Castelló) i María Victoria Sotos, responsable del Rehabilitació i Medicina Física de l’Hospital Vinalopó i Torrevieja.

Més informació: Màster Propi en Medicina Manual Musculoesquelética

Notícia publicada: 6/4/2020